Salutare,
Zic sa continui cu rețetele gustoase și sa va prezint un pilaf un pic diferit.
Am folosit cam 500 g de piept de pui tăiat cuburi, o cana de orez, o bucata cam de 10 cm de praz, un morcov, o jumătate de ardei gras verde, o jumătate de chilly (optional, dacă va place picant) și o mana de măsline negre.
Pentru început, într-o tigaie, rumenim putin carnea de pui, apoi o scoatem într-un vas deoparte.
In aceeași tigaie unde am rumenit puiul, în același ulei, adaugăm și legumele tocate mărunt și după câteva momente adaugăm și cana de orez și amestecam bine. Amestecând continuu, adaugăm câte un polonic de supa sau apa fierbinte de fiecare data când orezul a absorbit din zeama, cam la 2-3 minute.
Când orezul este aproape gata, îl asezonam după gust, iar apoi vărsăm tot conținutul din tigaie, într-o cratiță pentru cuptor.
Peste orez așezăm bucățile de carne și măslinele și dam la cuptor, la 180 de grade, pana se rumenește putin carnea, vreo 15 minute.
Asta e tot! Pofta mare!
Dacă v-a plăcut, vă rog lăsați un comentariu, dați like, share, +1, tweet!
Dacă v-a plăcut, vă rog lăsați un comentariu, dați like, share, +1, tweet!