Salutare oameni buni,
Azi am facut un dulce, poate nu chiar necesar pentru ca amandoi am cam pus ceva kilograme si se mai apropie si un moment maret :), dar totusi l-am facut si vi-l impartasesc si voua.
Am incercat sa fac batoane de cereale cu o glazura de ciocolata pe deasupra. Zic "am incercat" pentru ca deserturile nu au fost niciodata punctul meu forte in bucatarie, am eu o problema cu cantitatile exacte la preparat :). Nu pot sa zic ca a iesit rau reteta, doar ca nu au iesit "tepene" ca niste batoane, sa se intareasca bine de tot. Probabil am pus un strop mai mult de miere, "I'm a sweet guy" :), dar ca si gust, sunt bestiale.
Am sa va dau reteta cum am gasit-o eu pe net, numai sa aveti grija la cantitati.
Am pus intr-un ibric cu fund gros la topit 200 g unt, 8 linguri de miere si 12 de zahar. Am lasat la foc mic pana s-au topit toate si s-au legat intr-un sirop. Atentie se amesteca pana nu mai simtim pe fundul vasului cristalele de zahar.
Apoi intr-o tava de sticla am varsat cam 500g de cereale asortate, mai multi fulgi de porumb ca-mi plac si ies mai crocante.
Apoi am varsat tot acel sirop peste ele si am amestecat foarte bine cat sa unga tot.
Cantitatea de cereale este relativa, se mai poate adauga daca observati ca la fundul vasului se mai lasa sirop suficient cat sa mai cuprinda inca o mana de cereale.
Apoi le-am intins uniform si am presat usor cat sa formeze un strat inchegat.
Am dat tava la frigider vreo 2 ore dupa care am topit doua ciocolati maricele (una cu lapte si una neagra)
si le-am intins peste toata suprafata. Ciocolata care am avut-o avea in compozitie alune si migdale, deci cu atat mai bine, un plus de seminte alaturi de cereale.
Am mai dat inca vreo 2 ore la frigider si dupa aceea am sectionat cu cutitul circular pentru pizza.
Si asta a fost tot.
Daca v-a placut puteti incerca, poate voua o sa va iasa perfect. Astept concluzii :)