Salutare,
Nu credeam ca va ajunge ziua in care sa fac paine la masina automata, dar iata ca intamplarea a facut sa ma capat cu una luata la pret de nimic. Este intr-adevar o metoda foarte comoda de a face paine/cozonaci/aluaturi, poate sunt eu inapoiat si am ajuns prea tarziu sa comunic cu o astfel de masinarie.
Azi am facut primul experiment si am zis sa va arat si voua ce mi-a iesit, dar in primul rand sa va spun exact ce am pus in ea:
300g faina alba de grau
100g faina de alac (farine d'epeautre in franceza)
o lingurita de sare
o lingurita de drojdie uscata
2 lingurite de zahar brun
200ml lapte
125g de iaurt gras
2 linguri de ulei de masline
2 linguri de susan
2 linguri de ceapa prajita crocanta (o chestie de la chinezi cumparata)
si cam atat.
Treaba buna la aceste masinarii, e ca pui totul in ea si nu te mai doare capul, insa eu stateam si urmaream prin gemuletul acela fiecare miscare a malaxorului.
Are mai multe etape, un proces de amestecare in primul rand, apoi dospire, inca vreo doua mestecari si apoi inca o dospire mai lunga, iar la aceasta ultima dospire am ridicat capacul si al aruncat o mana de susan pe deasupra.
Dupa vreo 3 ore de mestecat, dospit, iar mestecat, iar dospit si vreo ora de copt, a iesit ce se vede in imaginea de mai sus. Cool! :)
2 comentarii:
Frumos a iesit! Si eu am primit o masina de paine in urma cu aproape un an si sunt tare multumita de ea, mai ales ca nu am timp sa stau si sa framant :)
Multumesc Paula, chiar a fost prima paine facuta la incercare, iar masina e din cea mai banala, n-are decat 3 butoane din care poti sa setezi gradul de rumenire, dar pentru 2 euro cat am dat pe ea, e mai mult decat perfecta.
E fain ca nu trebuie sa-ti mai bagi mainile in aluat, pe mine ma enerveaza la inceput cand se lipeste de maini :)
Trimiteți un comentariu