joi, 13 decembrie 2018

Tort cu crema de fructe de pădure și glazura de ciocolata


Blatul este făcut după o rețeta simpla de pandișpan, care am mai prezentat-o in aceasta postare, doar ca turnați compoziția într-o forma de tort. 
Blatul se poate secționa in doua sau chiar trei parți, după preferința, suplimentând cantitatea de crema de mai jos pentru a umple ambele straturi.

Crema din mijloc am făcut-o din doua cutiuțe de smântâna dulce de 200 ml și 150 g de zahar, am mixat-o cu mixerul pana s-a făcut frișcă, iar apoi am adăugat 200-300 grame de fructe de pădure congelate, pasate la blender.
Glazura se face din 200 g de ciocolata topita, 50 g de unt, se întinde pe toată suprafața cu o spatula și se presară firimituri de biscuiți digestivi cat este ciocolata încă moale.
Se da la frigider minim 2 ore, după care se servește.

Succes și pofta buna! 
Dacă v-a plăcut, vă rog sa dați un like, +1, share, tweet!

miercuri, 28 noiembrie 2018

Risotto cu ciuperci și crispy bacon


Ingrediente aranjate in ordinea adăugării lor:
  • 2-3 caței de usturoi tocați mărunt
  • 7-8 ciuperci tăiate felii
  • o cana de orez (nu prea contează de care, deși multi recomanda arborio)
  • un pahar de vin alb
  • 3 căni de supa clara
  • o lingura de unt
  • o jumătate de cana de brânza parmezan sau pecorino ras fin


Etapele modului de reparare:
  1. Calim mai întâi usturoiul și ciupercile in putin ulei
  2. Adaugăm orezul și îl lăsam putin sa se caleasca in același ulei cu ciupercile și usturoiul
  3. Stingem cu vinul
  4. Apoi adaugăm supa cate un pic, cat sa cuprindă ingredientele și amestecam in continuu pana se termina
  5. La final amestecam untul și brânza pana se incorporează și orezul prinde o consistenta cremoasa
  6. Condimentam după gust cu sare și piper.
Pe deasupra se poate presăra încă putina brânza rasa sau bacon crocant, cum am procedat eu. Se consuma ca atare sau alături de o carne ușoară, de pui sau peste și un pahar de vin alb sec sau demisec.


Succes și pofta buna! 
Nu uitați, dacă v-a plăcut, vă rog sa dați un like, +1, share, tweet! 

miercuri, 22 noiembrie 2017

Pizza bianca

Ca sa nu ma repet, pentru aluat, rețeta o aveți dând click aici, cu ingrediente, gramaje si pași de urmat. 
Sosul se face din smântâna, usturoi si ierburi aromatice pisate, in mojar, cu sare grunjoasa, si putin ulei de măsline.
Ca si topping, puteți sa puneți, salam, kaiser, jambon, mozzarella proaspăta,cașcaval, parmezan, la alegere, ce va place sau ce aveți prin frigider.
Se da la cuptorul încins la maxim cam cu 5-10 minute înainte, pe raftul cel mai de jos cam 5-6 minute sau pana se rumenește.

Succes si pofta buna! 
 Nu uitați, dacă v-a plăcut, vă rog sa dați un like, +1, share, tweet! 
Mulțumesc si va doresc o zi plăcută!

luni, 13 noiembrie 2017

Ciuperci prăjite cu mămăliguța


Ingrediente:
- 15-20 ciuperci champignon
- 4-5 caței de usturoi
- o lingură de unt
- o mână de pătrunjel
- condimente

Mod de preparare:
Curățam ciupercile cu o periuță și le tăiem în 4 pe lung după care le punem în tigaie cu puțin ulei la prăjit și condimentăm cu sare, piper, ierburi aromatice, apoi amestecăm sau sotăm din când în când.
Când au început să prindă culoare și aproape s-au făcut, adaugăm untul și usturoiul tocat, iar pătrunjelul la sfârșit.

Mămăliguța nu are rost să vă zic cum se face căci bănuiesc că nu este necesar...

Succes si pofta buna! 
Nu uitați, dacă v-a plăcut, vă rog sa dați un like, +1, share, tweet! 
Mulțumesc și vă doresc o zi plăcută!

duminică, 12 noiembrie 2017

Supa de varză cu cârnați de casa afumați


Ingrediente:
- 1/2 varză
- 2 cepe mari
- o bucată de țelină
- 2 morcovi
- o lingură cu vârf de bulion sau un pahar de suc de roșii
- cârnați de casă afumați
- cimbru și două foi de dafin
- sare și piper

Mod de preparare:
Pentru început se taie cârnații în bucăți de lungimea unui deget și se prăjesc puțin în oală până prind puțină culoare, după care îi dăm deoparte.
Se toacă ceapa, morcovul și țelina și se călesc câteva minute în aceeași oală.
Se toacă varza și se varsă peste legumele călite.
Se umple cu apă până se acoperă conținutul.
Adaugăm sucul de roșii, cimbrul, foile de dafin, sarea și piperul și amestecăm ușor.
Introducem și carnații peste, punem capacul și lăsăm la foc mic să fiarbă timp de vreo oră și ceva, amestecând în oală din când în când.


Succes și poftă bună! 
Nu uitați, dacă v-a plăcut, vă rog sa dați un like, +1, share, tweet! 
Mulțumesc și vă doresc o zi plăcută!

vineri, 10 noiembrie 2017

Pate din ficăței de pasăre


Ingrediente:
500 g ficăței de pasăre
2 cepe mari
3-4 căței de usturoi
150 g unt
condimente

Mod de preparare:
Se toacă ceapa fidelute și se călește împreună cu usturoiul tocat și el
Se adaugă ficățeii și se lasă cam 20 minute, împreună cu ceapa și usturoiul, în cratița, cu capacul pus.
După 20 de minute se ia de pe foc și se lasă să se răcească la o temperatură acceptabila pentru manipulare.
Dăm toată compoziția prin mașina de tocat.
Se amestecă compoziția cu 100 g de unt moale și se mestecă energic până prinde consistență păstoasă.
Condimentam după gust.
Punem pateul într-un recipient adecvat și îl "sigilăm" cu 50 g de unt topit, după care il băgăm la frigider.
Succes și poftă bună! 

 Nu uitați, dacă v-a plăcut, vă rog să dați un like, +1, share, tweet! 
Mulțumesc și vă doresc o zi plăcută!

vineri, 21 aprilie 2017

Rulouri aperitiv

O rețetă simpla, cu ingrediente la îndemâna și savoare maxima.
Rețeta de aluat e aceeași ca la pizza și o găsiți aici 
Dupa ce ați făcut aluatul, acesta îl întindeți pe blatul de lucru, dându-i o forma cât mai dreptunghiulara.
Ca și ingrediente aceasta rețetă este precum pizza, foarte versatila, puteți pune ce va place sau ce aveți "pe stoc", ca sa zic asa. 
La baza, eu am uns cu un sos de smântână cu ou, voi puteți folosi sos de roșii, pesto, ketchup, muștar, etc. oricare merge, după gustul și preferința voastră. 
Apoi urmează ingredientele solide, cum ar fi spanac, cașcaval, bacon, dar lista poate continua, însă ca și la pizza, nu trebuie sa exageram.
După ce am împrăștiat uniform toate ingredientele, rulam aluatul, îl secționăm din jumătăți în jumătăți, apoi îl așezăm într-o tava.
Lăsăm sa crească putin, cam 30 de minute, apoi băgăm la cuptorul încins la 180 de grade timp de 30 de minute sau pana se rumenesc.
Succes și pofta buna! 
 Nu uitați, dacă v-a plăcut, vă rog sa dați un like, +1, share, tweet!
Mulțumesc și va doresc o zi plăcută!

sâmbătă, 31 decembrie 2016

Kebabul romanesc


Pentru ca romanului ii place fast-food-ul, dar și mâncărurile tradiționale, o noua creație culinara a avut loc in bucătăria mea zilele acestea, kebabul romanesc. O mâncare in stil fast-food combinata cu produse tradiționale românești și un pic de imaginație.

Ingrediente:
- o lipie tip tortilla
- sos din smântâna, muștar, pasta de chili, hrean
- cartofi prăjiți
- un carnat afumat și prăjit, tăiat feliuțe
- o jumătate de ceapa roșie, tăiata fidelute și stropita cu putin oțet balsamic
- o jumătate de castravete murat, taiata felii subțiri.

Mod de preparare:
- încălzim putin lipia într-o tigaie uscata, pe ambele parți, pana devine mai maleabila
- ungem cu acel sos de smântâna
- așezăm ingredientele in ordinea prezentata mai sus
- la sfârșit mai punem putin sos și împăturim lipia.

Sfat: 
- cumpărați lipie tip tortilla, sunt mai elastice și se lucrează mai bine decât cele clasice de shaworma
- nu încărcați foarte tare, deoarece va fi greu sa îl pliați.

Succes și pofta buna! 
 Nu uitați, dacă v-a plăcut, vă rog sa dați un like, +1, share, tweet! 
Mulțumesc și va doresc o zi plăcută!

marți, 17 mai 2016

Turtite umplute


Salutare,
Astăzi am făcut niște turtite umplute pentru o gustare rapida, din mers...cu ce? 
Va povestesc pe scurt.

Aluatul este același ca la pizza, vedeți aici: 
http://foodquicklygood.blogspot.ro/2010/11/pizzaforever.html

Apoi in umplutura am pus:
  • cașcaval ras
  • măsline fără sâmburi
  • bacon tăiat fideluțe subțiri
  • ceapa verde tocata mărunt
  • un ou
  • sare, piper
  • puteți adăuga și alte ingrediente care va plac, totul este sa fie tocate mărunt și sa nu lase mult lichid.


Modul de asamblare:


1. am întins bine cu ruloul, cate o bucata de aluat, de mărimea unui ou de gasca, pana la aproximativ 2 mm grosime

2. am pus o lingura din umplutura in mijloc și am împachetat încrețind marginea pe mijloc


3. ușor, am aplatizat cu ruloul pana la grosimea de aproximativ 1 cm


4. am pus într-o tigaie încinsă cu o linguriță de ulei și le-am copt pe ambele parți

Si secțiunea...

Succes și pofta buna! 
 Dacă v-a plăcut, vă rog sa dați un like, +1, share, tweet! 
Nu uitați sa va abonați canalul de Youtube al blogului pentru a urmări rețete video. 
Mulțumesc și va doresc o zi plăcută!

luni, 18 aprilie 2016

Tortilla spaniola

Salutare,
Revin cu o alta rețetă rapida și simpla ce a avut succes pe pagina de Facebook a blogului.
Ingredientele principale ale acestei rețete sunt ouăle și cartofii, în rest puteți adăuga cam tot ce va place. In rețeta mea am pus:

  • doua oua bătute
  • un cartof mărișor tăiat cubulețe și fiert 5-7 minute
  • brânză de burduf
  • ceapa verde
  • măsline kalamata
  • piept de pui afumat
  • ardei iute
  • ierburi aromate
  • sare
  • piper.


Modul de preparare:
  1. se pune o tigaie la încins cu putin ulei apoi se adaugă cartoful fiert
  2. în ouăle bătute se adaugă restul ingredientelor, ce au fost mărunțite în prealabil
  3. când cartofii au început sa prindă putina culoare, adaugăm ouăle cu restul ingredientelor în asa fel încât sa se așeze uniform in tigaie
  4. acoperim cu un capac și lăsăm la foc mic pana oul devine închegat pe deasupra
  5. folosind un platou sau un tocător de mărimea tigăii, întoarcem tortilla și pe cealaltă parte, pentru un minut-doua.

Succes și pofta buna! 
 Nu uitați, dacă v-a plăcut, vă rog sa dați un like, +1, share, tweet! Mulțumesc si va doresc o zi plăcută!

vineri, 1 aprilie 2016

Pigs in blankets


Ingrediente:
  • un aluat foitaj rotund
  • 6 cârnați proaspeți
  • ou pentru uns pe deasupra
  • parmezan ras


Mod de preparare:
  1. Întindem aluatul pe masa (putina faina ajuta aluatul sa nu se lipească)
  2. împărțim aluatul în 4, apoi fiecare sfert în 3, ceea ce ne va da 12 triunghiuri
  3. tăiem cârnații în doua sau un pic mai lungi decât baza unui triunghi (nu trebuie sa fie exact)
  4. poziționăm bucata de carnat pe aluat și rulam înspre vârf
  5. se așează în tava cu o foaie de copt
  6. se ung cu ou
  7. se presară parmezan ras
  8. se da la cuptor, la 180 de grade circa 10-15 minute sau pana s-au rumenit.






Succes și pofta buna! 
 Nu uitați, dacă v-a plăcut, vă rog sa dați un like, +1, share, tweet!
Mulțumesc și va doresc o zi plăcută!

joi, 3 martie 2016

Spaghetti cu creveți



Ingrediente pentru doua porții:
  • 200 g spaghetti
  • 150 g creveți decorticați
  • 2-3 căței de usturoi tocați 
  • o bucata de carnat chorizo mărunțit
  • 4-5 roșii cherry tăiate in patru
  • 1/2 ardei chili tocat
  • 2-3 linguri de parmezan ras.
Mod de preparare:
  1. punem o oală cu apă la fiert in care presărăm o linguriță de sare
  2. când apa începe să fiarbă, punem spaghetti in oala si le împingem ușor pana se afundă
  3. încingem o tigaie cu putin ulei dupa care punem usturoiul, ardeiul si chorizo pentru 10-15 secunde la călit
  4. adaugăm roșiile cherry
  5. adaugăm creveții
  6. stropim cu 2-3 linguri de apa de la paste si lăsăm cam un minut la foc mediu
  7. când pastele s-au făcut, dar inca sunt putin al-dente, le adaugăm in tigaie si amestecam
  8. asezonam cu sare si piper dupa gust si presarăm jumătate din parmezan
  9. amestecam bine si așezăm in farfurii
  10. presărăm si restul parmezanului.
Succes si pofta buna!


Nu uitați, dacă v-a plăcut, vă rog dați like, share, +1, tweet!
Mulțumesc!

joi, 14 ianuarie 2016

Tortilla spaniolă în formă de cupcake


Ingrediente:
  • un cartof potrivit
  • 2 oua
  • o lingură de faina
  • un vârf de linguriță de praf de copt
  • sare
  • piper
  • ierburi de provence
  • 5-6 măsline fără sâmburi
  • 2 linguri de cașcaval sau parmezan ras fin.
Mod de preparare:
  1. se curata cartoful, se taie în cuburi și se pune la fiert în jur 10 minute
  2. se bat ouăle 
  3. se adaugă în ouăle bătute, faina, praful de copt, ierburile de provence, sarea și piperul
  4. cartofii fierți se pasează și se adaugă în compoziție împreună cu măslinele ușor mărunțite și cu cașcavalul/parmezanul.
  5. se amesteca bine și se toarnă în formele de cupcake
  6. se da la cuptorul încins la 180 de grade sau foc mediu pe gaz, timp de 10-15 minute sau pana prind culoare pe deasupra.


Ustensile recomandate:
  • telul pentru a omogeniza ouăle cu prafurile fără a se forma cocoloase
  • spatula de silicon pentru a amesteca ingredientele solide și pentru dirija compoziția în forme
  • tava pentru cupcakes din silicon.
Succes!


Dacă v-a plăcut, vă rog lăsați un comentariu, dați like, share, +1, tweet!
Print Friendly and PDF

Cautati dupa Etichete

retete simple retete rapide pizza mancare italiana retete cu legume felicitari deserturi retete cu pui retete cu orez salata paine de casa retete prajituri reteta aluat retete cu vita snacks sos de smantana aluat de pizza deserturi rapide mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete cu ciuperci retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete retete cu spanac retete garnituri retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy bacon crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gogosi gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete cu miel retete cu nuca retrospectiva risotto rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tort tortellini turte de casa turte umplute varzari