Ma uitam zilele trecute pe blogul lui Maya si am vazut aceasta reteta care m-a inspirat. Aveam tot ce trebuia si iata ca am facut-o si eu. Nu arata asa bine ca al ei, but still... :)
La reteta va trebuie:
5 oua
50 g unt putin topit
250 g faina
1 lingurita praf de copt
300 ml lapte
1 lingura suc de lamîie
70 g cascaval ras
1 ceapa tocata (de asta nu am avut :P )
200 g sunca, taiata cubulete
1/2 ardei gras rosu, cubulete
1 lingura ulei de masline
sare, piper
va recomand sa respectati cantitatile, pentru ca eu am pus din ochi si nu mi-a iesit chiar la fel.
Asadar, am taiat niste kaiser afumat, de casa, ardei kapia si masline,
am ras niste branza Edam si putin Roquefort,
mi-am adunat ouale stresate :)
am stins praful de copt cu sucul de lamaie,
si m-am apucat sa le combin.
Am spart toate ouale intr-un bol, am adaugat un fir de sare si le-am batut cu mixerul pana s-au triplat in volum. Cam 5 minute ca timp.
Peste, am adaugat laptele, faina, uleiul, untul si praful de copt stins. Am amestecat pana a devenit o crema omogena.
Am aruncat branza, toate celelalte ingrediente tocate si am amestecat usor de jos in sus cu o spatula. Tot acest amestec l-am turnat usor intr-o tava tapetata cu faina.
Iar apoi am dat la cuptorul incins, la foc mic mic, aproape o ora, urmarind din cand in cand pana s-a rumenit putin pe de-asupra.
Dupa ce l-am scos din cuptor si s-a racorit,
l-am dat la frigider o ora-doua si apoi l-am taiat feliute.
Este un fel de chec-pizza, deoarece au cam aceleasi ingrediente, mai putin sosul de rosii.
Chiar va recomand sa-l incercati daca aveti musafiri sau doar vreti sa mancati ceva repede, gustos si satios.
Va doresc o zi placuta!