luni, 6 septembrie 2010
Risotto cu kaiser si legume
Salut,
Azi am preparat un risotto, o mancare cu orez, nu e pilaf(unde orezul este fiert si umflat la maxim) si nici orez fiert simplu cu legume(unde orezul este fiert, dar totusi uscat), ci un orez legat de un sos cremos ce se formeaza pe parcursul gatirii.
Dureaza cam 20 minute prepararea lui, in schimb se merita. ;)
Avem nevoie de:
-cam o cana de orez mai "rasarit"
-o jumatate de pahar de vin alb de preferinta
-o ceapa mica tocata marunt
-2 catei de usturoi tocat marunt
-cateva feliute de kaiser taiat fidelute
-legume: morcov, ardei gras, porumb fiert, etc.
-masline decojite si taiate fasii
-sare, piper, cimbru, busuioc
Cum il preparam?
Punem o tigaie, de preferinta antiaderenta, la incins cu un strop de ulei si aruncam ceapa, usturoiul, kaiserul si restul legumelor in aceasta ordine la sotat.
Apoi dupa vreo 30 de secunde punem orezul peste legume si amestecam bine impreuna
dupa 1 minut adaugam si vinul si un strop de apa si dam focul la minim
amestecam continuu vreo 15 minute pana se face orezul si se obtine o consistenta cremoasa
Si cam asta-i tot. Simplu ca "buna ziua"!
duminică, 5 septembrie 2010
Salata de vinete cu maioneza...
Am facut mai pe la amiaza si o salata de vinete cu maioneza de casa si am sa o prezint si pe aceasta, chiar daca toate gospodinele cam stiu sa o faca.
Aveti nevoie de:
-100g maioneza (de casa din 2 oua)
-2 vinete
-ulei, sare, piper
-1 ceapa mica
-masline sau verdeata pentru decor
Mai intai se prepara maioneza cu un galbenus de ou crud si unul fiert, ulei si o lingura de mustar. Se bate cu mixerul pana se obtine consistenta dorita.
Apoi punem vinetele dupa ce s-au scurs pe un tocator si le luam la casapit marunt cu un cutit mare sau un satar.
Tocam ceapa marunt si se adauga peste acestea impreuna cu sarea si piperul.
Se amesteca toate ingredientele cu mixerul pana se otine o compozitie omogena.
Pofta mare!
Oua fierte cu toast la mic dejun...
Salut,
E duminica dimineata si m-am trezit cu pofta de oua fierte, mancare tipica pentru dejun si n-am mai stat pe ganduri si am pus doua oua de tara la fiert(banuiesc ca stie toata lumea cum se fierbe un ou :P), le-am lasat 5 minute, adica tari, ca asa am vrut acum, de obicei se fac moi si se intinge painea in galbenus...ma rog, gusturile nu se discuta, se satisfac. Le-am crapat in doua, am presarat sare si piper pe ele, simplu si hranitor... :)
Si cu ce sa mananc, decat cu cateva felili de toast (paine prajita), dar facuta un pic altfel de cum o face lumea normal, la toaster uscata si seaca. Aveam o sticluta cu ulei aromat(doi catei de usturoi zdrobiti cu latul cutitului si niste rozmarin aruncate intr-o sticluta de 250ml), am pus o tigaie la incins si am stropit un pic niste felii de paine subtiri cu acest ulei aromat si le-am lasat in tigaie la "colorat".
Rezultatul = felii de paine crocanta cu o aroma deosebita pe care le voi folosi si la reteta urmatoare pe care am facut-o tot azi, salata de vinete cu maioneza.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Cautati dupa Etichete
retete simple
retete rapide
pizza
mancare italiana
retete cu legume
felicitari
deserturi
retete cu pui
retete cu orez
salata
paine de casa
retete prajituri
reteta aluat
retete cu vita
snacks
sos de smantana
aluat de pizza
deserturi rapide
mancare romaneasca
pui la cuptor
retete cu curcan
retete cu porc
mancare chinezeasca
mancare traditionala
mic dejun
reteta de paste
reteta omleta
retete cu peste
caramel
cereale
piure de cartofi
reteta de supa
aluat de paine
bruschete
concursuri
glazura de ciocolata
mamaliga
mancare americana
mancare turceasca
penne
pilaf
retete cu ciuperci
retete de post
tortilla
aperitiv
carpaccio de somon
chec aperitiv
clatite
gratar de porc
hamburger
inghetata
kebab
piure de avocado
polenta
pui cu smantana
quiche
retete
retete cu spanac
retete garnituri
retete gustari reci
salsa
saratele
smoothie
sos de usturoi
spaghetti
supa
supa crema
tzatziki
varza calita
varza murata
Ostropel de pui
Sushi
aluat de cozonaci
aluat de saratele
aluat de tarta
ardei umpluti
baclava
baklava
bors de pui
branza cu smantana
brezels
brownie
carnati de casa
cheesecake
chips
ciabatta
ciorba de varza
ciorba de vita
ciuperci prajite
clatite americane
cookies
cornulețe
couscous
covrigi
cozonaci
cozonaci cu ciocolata
crema de caramel
crema de zahar ars
creme desert
creveti
crispy bacon
crispy strips
cupcake
curry
dulceata
ecuisine
fasole batuta
fasole cu carnati
fasole frecata
fast food
fleur de sel
gogosi
gustare
halvita cu nuci
iahnie de fasole
limonada
maioneza
maki
makizushi
mancare indiana
mancare japoneza
mancare libaneza
mancare mexicana
masina de paine
mazare cu carnati
muffins
orez cu legume
organe de pui
ou poche
pachetele cu branza
pancakes
pandispan
paris
parmentier
paste carbonara
pate de casa
pate de pasare
peste la gratar
pigs in blankets
piure
pizza bianca
pizza bolognese
pizza cu mici
pizza pe lipie
placinta
placinta cu varza
pui gratinat
quesadilla
rasol de vitel
reteta calzone
reteta chiftelute
reteta clatite
reteta cu creier
reteta papanasi
reteta tocanita
retete cu miel
retete cu nuca
retrospectiva
risotto
rulouri
rulouri cu carnati
salam de biscuiti
salata caprese
salata cu ton
salata de ardei copti
salata de fructe
salata de sfecla
salata de varza
sandwich
sarmale
snitele de pui
somon afumat
sos pentru peste
suc natural
supa cu ciuperci
supa de pui
supa de vita
tabouleh
taietei de casa.
tarta cu fructe
tarta cu mere
tarta cu rosii
tocana de cartofi
tocana de vitel
tocanita lancashire
tort
tortellini
turte de casa
turte umplute
varzari