marți, 7 aprilie 2015

Pizza bolognese

 Salutare,
A trecut ceva vreme de când am făcut rețeta asta de pizza, pe care nu o mai făcusem vreodată, i-am făcut poze la momentul dat, dar nu am mai apucat sa o postez pe blog, Dar azi a venit momentul sa o fac și voila!
Așadar, nu e mai complicat decât o pizza normala, decât ca toppingul, și anume sosul bolognese, trebuie făcut dinainte pentru a apuca sa se răcească. 
Ca sa nu ma repet, rețeta de aluat o găsiți aici, iar cea de sos bolognese aici
Se întinde aluatul, însă la aceasta pizza, bordurile trebuiesc înălțate putin, pentru ca evita prelingerea sosului peste aluat, astfel blatul se va prinde de tava și nu va fi plăcut.
Se întinde sosul direct pe aluat, cât mai uniform, iar apoi adaugăm felii de mozzarella și parmezan ras.
Dam la cuptorul încins la maxim, pe raftul cel mai de jos. Asa este de preferat sa se coacă întotdeauna pizza într-un cuptor de casa, trebuie sa existe acel soc termic în care aluatul sa se umfle instant.
Succes! 
Dacă v-a plăcut, vă rog lăsați un comentariu, dați like, share, +1, tweet!

marți, 24 martie 2015

Clătite americane

Când aveți pofta de clătite, încercați rețeta aceasta simpla, va asigur ca o sa va placa și o veți face mereu.
Compoziția conține:
200 g faina
3 oua
200 ml lapte
50 g unt topit
o linguriță de praf de copt
o pișcătură de sare
esență de vanilie
 Într-un bol, amestecam ingredientele uscate, faina, praful de copt și sarea, apoi adaugăm ouăle și amestecam pana se omogenizează adăugând și laptele putin câte putin. La final incorporam și untul topit, după care lăsăm compoziția 10-15 minute la frigider sa se odihnească.
Coacerea se face într-o tigaie non-aderenta, încinsă la foc mediu, în care punem cam jumătate de polonic de compoziție fix în mijloc și o lăsăm sa se formeze fără sa o mai atingem. In mod normal  20 de secunde sunt suficiente pe fiecare parte.
Încercat sa folosiți de fiecare data aceeași cantitate de compoziție pentru a avea clătite de mărimi egale.
Si asta e tot!
 Se servește cu sirop de arțar, dulcețuri sau ultima mea combinație preferata: unt de arahide cu miere de albine.
Succes!
Daca le încercați, aștept poze cu clătitele voastre pe pagina de Facebook a blogului
Dacă v-a plăcut, vă rog lăsați un comentariu, dați like, share, +1, tweet!

vineri, 20 martie 2015

Ostropel cu pulpe de pui și măsline

In vremurile mai friguroase, mâncărurile calde făcute la foc mic merg cel mai bine, iar eu astăzi va sugerez o porție de ostropel cu pulpe de pui și măsline, alături de o mămăliguță calda. 
Dupa cum se știe, aceste mâncăruri nu se pot face în cantități foarte mici, gen una-doua porții, nu vor fi niciodată gustoase, eu va prezint rețeta pentru 6-8 porții.
Ca ingrediente am folosit:
minim 6-8 pulpe de pui (minim o pulpa/porție)
2 cepe mari tocate mărunt
3-4 caței de usturoi tocati 
2 morcovi dați prin răzătoare
100-150 g măsline
100-150 g suc de roșii 
sare, piper, foi de dafin.
Oala în care vom face ostropelul o punem pe foc, adaugăm o o lingura de untura sau ulei și punem pulpele sa le coloram putin pe toate părțile, după care le scoatem deoparte. 
In aceeași grăsime vom vărsa legumele, le lăsăm sa se înăbușească un minut cu capacul pus, după care adaugăm, sare, piper, sucul de roșii, pulpele și apa pana aproape se acoperă.
Amestecam bine, iar la final aruncam măslinele și doua foi de dafin, acoperim cu capacul și lăsăm sa fiarbă la foc mic timp de o ora și jumătate. Astfel carnea va deveni frageda și se va desprinde ușor de pe os.
Se servește cald cu o mămăliguță fierbinte.
Succes!

Dacă v-a plăcut, vă rog lăsați un comentariu, dați like, share, +1, tweet!
Print Friendly and PDF

Cautati dupa Etichete

retete simple retete rapide pizza mancare italiana retete cu legume felicitari deserturi retete cu pui retete cu orez salata paine de casa retete prajituri reteta aluat retete cu vita snacks sos de smantana aluat de pizza deserturi rapide mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete cu ciuperci retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete retete cu spanac retete garnituri retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy bacon crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gogosi gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete cu miel retete cu nuca retrospectiva risotto rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tort tortellini turte de casa turte umplute varzari