Dupa perioada sarbatorilor in care mancarea indestulata ne-a ametit tubul digestiv, e timpul sa ne revenim cu mancaruri usoare si sanatoase, iar eu am inceput cu niste bruschete simple cu rosii, busuioc si usturoi. Bineinteles acestea mai pot fi completate si cu alte ingrediente cum ar fi: file de ansoa, file de somon, capere, masline, branza etc.
Am taiat cateva felii de paine subtiri (de preferat este painea de o zi, nu cea foarte proaspata pentru ca iese mai bine), le-am pus intr-o tigaie unse cu un strop de ulei de masline extravirgin pe ambele parti,
iar cand s-a rumenit am luat o jumatate de catel de usturoi si am frecat feliile sa intre bine aroma in ele.
Apoi am luat o rosie si am taiat-o cubulete, am tocat restul de catel de usturoi, sare, piper, si le-am amestecat impreuna.
Dupa care am umplut feliile de paine cu acest amestec.
Si am facut o felie si cu branza Roquefort.
Seara buna...
