Asa cum spune si titlul am sa va prezint in seara aceasta o salata, oarecum obisnuita, alcatuita din salata verde, rosii, ceapa, ridichii, masline, feta, si un dressing din otet balsamic si ulei de masline extravirgin.
Procedeul este simplu, cred ca stie toata lumea...salata se rupe cu mana, iar restul ingredientelor se taie dupa bunul plac, mai mari sau mai mici. Apoi turnam dressingul (se amesteca bine uleiul de masline cu otetul balsamic pana se farmeaza o emulsie), asezonam cu sare si piper si amestecam bine cu doua furculite sau chiar cu mana usor pana cand toate ingredientele au fost atinse de "zeama".
Pionul principal al mesei este desertul, care este branza Camembert, una din "prajiturile" preferate ale francezilor, acompaniata de o bere buna, sau de preferat un pahar de vin rosu sec sau demisec (prefer eu). Daca tot am stat o bucata de vreme pe acolo am pescuit si acest "microb" si va doresc sa-l incercati si dvs. chiar daca e un pic mai costisitor si are un miros mai neplacut (asa e branza aceasta, cu cat pute mai tare cu atat e mai buna si mai scumpa).
Au revoir!