Aveți mere. pere sau alte fructe ce stau prin bucătărie și se strica? Va dau o idee, faceți o tarta cu ele.
Rețeta de aluat e simpla de tot și un copil de clasa întâi poate sa o facă, deci nu aveți scuza.
Va trebuie
300g faina de grâu
150g unt rece
80g zahar
2 oua
un vârf de sare
un vârf de bicarbonat
2 linguri de lapte rece
arome.
Prepararea este iarăși "straight forward", nimic complicat, amestecam ingredientele uscate, apoi adaugăm untul tăiat cubulețe peste ele și îl frământăm cu mana în compoziție pana capătă o textura fărâmicioasa. Amestecam în compoziție, cu o furculiță, și ouăle, unul câte unul, iar apoi adaugăm cele doua linguri de lapte și frământăm pana obținem un aluat omogen.
I se da o forma plata și îl punem într-o punga sau în film alimentar, apoi la frigider pentru o ora.
Acum depinde de cât de mare este tava voastră, mie mi-a ajuns pentru doua bucăți, deci împărțim aluatul în doua și îl întindem în tava de copt.
Dupa ce am așezat aluatul în tava, se înțeapă putin cu furculiță și se așează pe toată suprafața lui merele sau fructele pe care le aveți de pus, cum spuneam, se pot folosi cam toate fructele posibile: mere, pere, caise, piersici, gutui, citrice (scoase din pielita), banane și multe alte. De preferat este sa le tăiați felii sau cuburi și sa le stropiți cu putina zeama de lămâie și zahar înainte sa le puneți pe aluat.
Înainte de a băga la cuptor la 180 de grade, pentru circa 45 de minute, împănăm tarta cu câte un vârf de unt pe ici colo pentru a se rumeni frumos și pentru a nu se usca. Presarăm și putin zahar pe deasupra pentru caramelizare și asta e tot.
Succes și pofta mare!
Dacă v-a plăcut, vă rog lăsați un comentariu, dați like, share, +1, tweet!