Salutare dragilor,
Inițial nu am vrut să postez această rețetă deoarece mi s-a părut că e ceva prea banal și prea comun, însă impactul postării de pe pagina de Facebook a blogului m-a făcut să regândesc preferințele voastre în materie de mâncare.
Astea fiind spuse, ieri am pregătit o tocană de vițel cu cartofi, iar ca ingrediente am folosit asa:
aproximativ 300 g de carne de vițel
2 cepe potrivite
vreo 3 căței de usturoi
un morcov
vreo 4 cartofi potriviți
100 ml de suc de roșii
sare, piper, cimbru, o foită de dafin.
Cantitățile sunt aproximative, acest fel de mâncare nu necesita cantități exacte, iar lista de ingrediente poate fi îmbogățită după plac și cu alte legume: ardei gras, păstărnac, țelină rădăcina, iar carnea înlocuită cu pui, porc, carnați sau deloc, însă nu mai e același gust :)
Modul de preparare este destul de simplu și cam același ca la toate tocanele cu carne:
-carnea o tocam cuburi și o coloram în cratiță cu putin ulei, după care o scoatem deoparte
-în același ulei aruncam ceapa, usturoiul și morcovul mărunțite pentru a se căli putin
-adaugăm carnea peste, apoi și cartofii
-stropim cu sucul de roșii, condimentăm și completăm cu apă cât sa acopere ingredientele
-amestecam ușor și lăsăm la foc mic sa bolborosească, cu capacul pus, preț de 1h, 1h și jumătate în funcție de carnea care o aveți. Dacă este vita și nu vițel, trebuie lăsată mai mult, peste 2h, însă cel mai ușor este sa verificam din când în când fermitatea cărnii, când s-a frăgezit, tocana e gata.
Sper sa o încercați și voi, iar dacă stați la casa, va recomand sa o preparați la ceaun pe un foc cu lemne, iese mult mai bună, iar aroma și gustul sunt net superioare preparării pe aragaz.
Aștept comentarii și poze cu tocana voastră, aici pe blog sau pe pagina de Facebook a blogului.
Dacă v-a plăcut, vă rog lăsați un comentariu, dați like, share, +1, tweet!