luni, 5 martie 2012

Crema de zahar ars

Daca tineretul de astazi se rasfata cu tot felul de dulciuri si deserturi care mai de care mai sofisticate, pe vremea mea acesta era "on top of the list", bineinteles ca lista era destul de scurta avand in vedere posibilitatile care erau pe vremea aceea.
Asadar, crema de zahar ars am facut si eu zilele acestea, pentru prima data spre rusinea mea, dar cu siguranta nu ultima.
Prepararea este banala, iar ingrediente, destul de putine, 7 oua, 1 litru de lapte, 250g zahar+in jur de 100g pentru tapetat, estenta de vanilie.
Pentru inceput se pune cam 100g de zahar intr-o cratita la foc mic pana incepe sa se topeasca, apoi il intindeti pe toata suprafata rotind vasul.
PS. nu folositi cratita cu suprafata antiaderenta ca mine, ca nu o sa va iasa bine... :)
Odata intins zaharul topit, luati cratita de pe foc si lasati-o sa se raceasca, eventual se poate pune cu fundul in apa rece pentru a grabi procesul.
Apoi, intr-un bol, bateti ouale cu un fir de sare, adaugand pe rand apoi zaharul si esenta si laptele.
Acest continut se toarna in cratita cu zaharul topit si se da la cuptorul incins, la foc mic, pana se rumeneste pe margini si prinde culoare pe deasupra.
Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa la racit, iar apoi se rastoarna pe un platou.
Asta e tot!
Aceasta este varianta "comunista" si cea care ne-o facea mama cand eram mici, dar sper data viitoare sa va arat cum se face in varianta originala, in castronele ceramice, care, mai exact se cheama "creme brulee" si se prepara un pic diferit.
O zi buna!

Cautati dupa Etichete

retete rapide retete simple pizza mancare italiana retete cu legume felicitari retete cu pui deserturi salata paine de casa retete cu orez retete prajituri retete cu vita reteta aluat snacks sos de smantana aluat de pizza mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale deserturi rapide piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete de post tortilla carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab mamaliga piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete cu spanac retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta aperitiv ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie cheesecake chips ciabatta ciorba de vita clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara peste la gratar pigs in blankets piure pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete retete cu ciuperci retete cu miel retete cu nuca retete garnituri rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tortellini turte de casa turte umplute varzari