sâmbătă, 18 septembrie 2010

O alta pizza...

 Dupa cum va ziceam de ieri mi-au ramas inca 2 portii de aluat de la foccacia si azi fiind weekend am avut timp sa fac una din primele mele mancaruri invatate si la care ma pricep cel mai bine, mai exact o pizza.
Dupa "pizza a la moi" si "pizza la grill" a venit randul la o alta pizza, dupa cum vor urma si altele, la fel de diferite, de fiecare data cu ingrediente in plus sau in minus, mai extravagante sau mai domestice. Ideea este ca o pizza este buna oricand si place oricui.


La aceasta am folosit: ciuperci, bacon, ardei iute, masline, ceapa, porumb si spanac congelat, iar ca branza am pus mozzarella, gorgonzola si cas de oaie pentru un gust mai rustic.
Am scos aluatul lasat peste noapte la frigider si l-am lasat la temperatura camerei cam 30 de minute, apoi l-am framantat un pic si l-am intins intr-o tava rotunda de pizza, am un cu sos(suc de rosii, ulei de masline, sare, piper, busuioc si oregano) peste care am inceput a aranja ingredientele.



Am dat-o la cuptorul incins, la foc mediu, timp de 15-20 minute, apoi am lasat-o la racit pret de 3-4 minute, am portionat-o si am servit-o. Pofta mare!

2 comentarii:

Anita Albu Dobrescu spunea...

Minunat arata, daca ai pus si gorgonzola m-ai dat gata:))

Gabriel Ionescu spunea...

este, este...:)

Print Friendly and PDF

Cautati dupa Etichete

retete simple retete rapide pizza mancare italiana retete cu legume felicitari deserturi retete cu pui retete cu orez salata paine de casa retete prajituri reteta aluat retete cu vita snacks sos de smantana aluat de pizza deserturi rapide mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete cu ciuperci retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete retete cu spanac retete garnituri retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy bacon crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gogosi gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete cu miel retete cu nuca retrospectiva risotto rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tort tortellini turte de casa turte umplute varzari