Salutare,
O sa va prezint o "inventie culinara" de-a mea care nu stiu daca a facut-o cineva, dar mie unul mi s-a parut super buna.
Am luat niste carnita de pui, mai exact niste pulpe mari de pui crescut la curte (bio), le-am dezosat, le-am taiat bucatele si le-am bagat vreo ora la marinat cu un sos format din: ulei de masline extravirgin, otet balsamic, sare, piper, cimbru, rozmarin, o lingura de mustar, una de miere, curry, boia de ardei iute, si niste usturoi tocat marunt.
Dupa ce s-a marinat carnea, am luat si am taiat bucati cam de un deget niste pastrama afumata, ceapa, ciuperci si le-am dat putin cu ulei de masline, sare si piper.
Apoi pe niste bete de bambus am facut cateva portii de frigarui cu acestea si cu carnea de pui marinata si am mai pus si niste rondele de castraveti murati in otet printre ele.
Apoi am incins grill-ul bine pe aragaz si le-am lasat sa se faca bine pe toate partile emanand un miros imbietor de mirodenii si arome.
Dupa vreo cateva zeci de minute cat s-au facut frigaruile, am uns o lipie cu niste maioneza de casa si am basculat una din frigarui in mijlocul acesteia, adaugand pe deasupra o lingura de sos de rosii (sau ketchup) si o mana de marar proaspat tocat. Am rulat frigaruia in lipie, am extras betisorul afara si am servit-o ca pe o shaworma.
Eu zic ca e ceva ce merita sa incercati, indiferent ce alte ingrediente mai folositi, spre exemplu ar mai fi mers niste salata de varza pusa alaturi, dar m-am limitat la ce am avut in stoc.
O seara faina!
O sa va prezint o "inventie culinara" de-a mea care nu stiu daca a facut-o cineva, dar mie unul mi s-a parut super buna.
Am luat niste carnita de pui, mai exact niste pulpe mari de pui crescut la curte (bio), le-am dezosat, le-am taiat bucatele si le-am bagat vreo ora la marinat cu un sos format din: ulei de masline extravirgin, otet balsamic, sare, piper, cimbru, rozmarin, o lingura de mustar, una de miere, curry, boia de ardei iute, si niste usturoi tocat marunt.
Dupa ce s-a marinat carnea, am luat si am taiat bucati cam de un deget niste pastrama afumata, ceapa, ciuperci si le-am dat putin cu ulei de masline, sare si piper.
Apoi pe niste bete de bambus am facut cateva portii de frigarui cu acestea si cu carnea de pui marinata si am mai pus si niste rondele de castraveti murati in otet printre ele.
Apoi am incins grill-ul bine pe aragaz si le-am lasat sa se faca bine pe toate partile emanand un miros imbietor de mirodenii si arome.
Dupa vreo cateva zeci de minute cat s-au facut frigaruile, am uns o lipie cu niste maioneza de casa si am basculat una din frigarui in mijlocul acesteia, adaugand pe deasupra o lingura de sos de rosii (sau ketchup) si o mana de marar proaspat tocat. Am rulat frigaruia in lipie, am extras betisorul afara si am servit-o ca pe o shaworma.
Eu zic ca e ceva ce merita sa incercati, indiferent ce alte ingrediente mai folositi, spre exemplu ar mai fi mers niste salata de varza pusa alaturi, dar m-am limitat la ce am avut in stoc.
O seara faina!
4 comentarii:
Vaaaaaaiii ce bine arata! incep sa salivez......ai o portie in plus?
This looks yummyyy !!
Super ideea esti foarte ingenios, imi place. Vad ca esti nou pe aici, la fel ca mine:)
http://anita-albu.blogspot.com/ Daca te intereseaza un schimb de link-uri.
O zi faina!
Mersi , si blogul tau arata super...mai bine aranjat ca al meu, eu chiar sunt la inceput si mi-ar placea sa facem schimb de experiente culinare si sa ne promovam reciproc
Trimiteți un comentariu