Salutare...
Azi fiind o zi aniversara pentru mine am facut un muschiulet de vita la cuptor impanat cu niste pastramioara si usturoi, insotit de un orez cu legume tras in unt la tigaie.
Pentru reteta asta am luat doua bucati de muschiulet de vitel mai tinerel, si l-am lasat o zi la marinat cu o amestecatura de ulei, vin, otet balsamic, sos de soia, cimbru, rozmarin, miere, mustar, piper cayenne(sau boia de ardei iute), sare, piper.
La momentu prepararii am luat cateva fasii de pastrama si le-am indesat in niste gaurele facute in muschi cu cutitul si apoi largite cu degetul, la fel facui si cu usturoiul.
Am uns o tava cu putin ulei si le-am dat la cuptor vreo 45 de minute, stropind inca un pic muschiuletul pe la jumatea timpului cu putina zeama ramasa de la marinare.
In timp ce carnita se facea suculenta la cuptor am pus orezul la fiert cu niste legume la mansarda sa se abureasca cu vaporii de la fiertura de orez.
Voila! Cea mai buna carne care mi-a iesit pana acum fara sa ma laud.
Unul din muschi mi-a ramas pe ziua urmatoare si am sa-l garnisesc cu un sos de smantana cu ciuperci si o bucata de branza Camembert. Va urma...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu