Azi va prezint o rețetă destul de veche în popor, dar foarte gustoasa și bogata în fibre și anume fasole frecate sau bătută, depinde cum știm fiecare aceasta denumire.
Rețeta e foarte simpla, singurul lucru care durează este fiertul fasolelor, dar exista și varianta mai comoda cu fasole la conserva gata fiarta ce trebuie doar putin încălzită în tigaie cu putin ulei.
Nu nu am avut fasole la conserva și am luat cam doua căni de fasole alba și le-am lăsat la fiert vreo 2 ore și ceva (după o ora de fiert am schimbat apa o data).
Dupa ce au fiert le-am scurs și le-am vărsat într-un bol.
Apoi am tocat o ceapa mica și vreo trei caței de usturoi și le-am pus peste ele, am mai pus și o linguriță de cimbru uscat, o linguriță de sare, piper măcinat, și cam doua linguri de ulei de măsline.
Apoi le-am luat la mixat
Se gusta la sfârșit pentru asezonare și se servește.
Se mai poate folosi în compoziție peste fasole și măsline negre fără sâmburi, ciuperci sau alte ingrediente, dar eu am preferat sa le las simple sa simt gustul de fasole din plin.
Bafta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu