duminică, 26 septembrie 2010

Fasole frecate

Azi va prezint o rețetă destul de veche în popor, dar foarte gustoasa și bogata în fibre și anume fasole frecate sau bătută, depinde cum știm fiecare aceasta denumire.
Rețeta e foarte simpla, singurul lucru care durează este fiertul fasolelor, dar exista și varianta mai comoda cu fasole la conserva gata fiarta ce trebuie doar putin încălzită în tigaie cu putin ulei.
Nu nu am avut fasole la conserva și am luat cam doua căni de fasole alba și le-am lăsat la fiert vreo 2 ore și ceva (după o ora de fiert am schimbat apa o data).
Dupa ce au fiert le-am scurs și le-am vărsat într-un bol.
Apoi am tocat o ceapa mica și vreo trei caței de usturoi și le-am pus peste ele, am mai pus și o linguriță de cimbru uscat, o linguriță de sare, piper măcinat, și cam doua linguri de ulei de măsline.
Apoi le-am luat la mixat
 
Se gusta la sfârșit pentru asezonare și se servește.
Se mai poate folosi în compoziție peste fasole și măsline negre fără sâmburi, ciuperci sau alte ingrediente, dar eu am preferat sa le las simple sa simt gustul de fasole din plin.
Bafta!

Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF

Cautati dupa Etichete

retete simple retete rapide pizza mancare italiana retete cu legume felicitari deserturi retete cu pui retete cu orez salata paine de casa retete prajituri reteta aluat retete cu vita snacks sos de smantana aluat de pizza deserturi rapide mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete cu ciuperci retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete retete cu spanac retete garnituri retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy bacon crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gogosi gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete cu miel retete cu nuca retrospectiva risotto rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tort tortellini turte de casa turte umplute varzari