Salut,
Azi stateam prin bucatarie, cu pofta de "ceva bun" si-mi vin in gand niste clatite cu dulceata de visine (preferata mea, dulce-acrisoara). Si avand niste faina neagra de la "Baneasa"(ca sa stiti ca exista in supermarketuri) am luat la facut aluatul de clatite.
Am pus asa: cam 2 cani de lapte, 2 oua, 2-3 linguri de zahar, esenta de vanilie, un varf de sare, 2 lunguri de ulei, si cam 1 cana de faina neagra. Se pune laptele cu ouale si celelalte ingrediente, inafara de faina, intr-un bol si se bat putin cu mixerul, apoi in plaoie se adauga faina. Se va verifica cu un polonic consistenta aluatului, trebuie sa fie cam aceeasi ca si la smantana dulce, daca e prea groasa va iesi si clatita prea groasa si nu va avea un gust placut. Deci daca e prea groasa se mai adauga lapte, iar daca e prea subtire se mai adauga o lingura de faina.
Apoi incingem o tigaie antiaderenta cu o lingurita de ulei in mijloc si cu miscare elicoidala turnam un polonic de aluat incat sa se asterne uniform pe fundul ei. Lasam sa se faca la foc mediu si cand s-a maronit pe margine le intoarcem cu o spatula.
Clatitele cu faina neagra ies mai bune, nu stiu sa va spun de ce, dat au o alta consistenta si un gust putin mai diferit, plus ca faina neagra e mai sanatoasa, deoarece contine grau integral.
Spor la clatite!
PS. La sfarsit a iesit si un baby-pancake :)
Un comentariu:
mmmmm, yummmmmyyyyyyy!
Trimiteți un comentariu