Salutare oameni buni,
Am revenit la dvs. cu o reteta de dulce foarte buna si foarte populara la noi in tara, sau cel putin in partea moldovei. Nu e foarte complicata, mai greu e pana faceti clatitele, in rest e joaca de copii.
Reteta la clatite este cea clasica, oua, lapte, faina, zahar, arome, cam ca aici.
Apoi pregatim umplutura pentru cam 15 clatite din: 700g-1kg de branza de vaci, 2 oua, un varf de sare, arome, zahar dupa gust, stafide daca aveti, eu n-am avut :) se mai intampla.
Umplem clatitele,
le rulam si le asezam intr-o tava dreptunghiulara unsa cu putin ulei.
Apoi cam o cana de smantana. pote fi si lichida, amestecata cu o lingura de zahar vanilinat si presarata pe toate clatitele, iar peste presarat in ploaie putin zahar, de preferat brun daca aveti ca iese mai bun.
Si le dam la cuptorul incins, la foc mediu spre mic, timp de 30-35 de minute.
Ca asa se fac si cam asa iese.
O zi buna sa aveti!
Am revenit la dvs. cu o reteta de dulce foarte buna si foarte populara la noi in tara, sau cel putin in partea moldovei. Nu e foarte complicata, mai greu e pana faceti clatitele, in rest e joaca de copii.
Reteta la clatite este cea clasica, oua, lapte, faina, zahar, arome, cam ca aici.
Apoi pregatim umplutura pentru cam 15 clatite din: 700g-1kg de branza de vaci, 2 oua, un varf de sare, arome, zahar dupa gust, stafide daca aveti, eu n-am avut :) se mai intampla.
Umplem clatitele,
le rulam si le asezam intr-o tava dreptunghiulara unsa cu putin ulei.
Apoi cam o cana de smantana. pote fi si lichida, amestecata cu o lingura de zahar vanilinat si presarata pe toate clatitele, iar peste presarat in ploaie putin zahar, de preferat brun daca aveti ca iese mai bun.
Si le dam la cuptorul incins, la foc mediu spre mic, timp de 30-35 de minute.
Ca asa se fac si cam asa iese.
O zi buna sa aveti!
2 comentarii:
Am facut un comentariu aici,acum cateva zile si acum constat ca nu-i!Mai sa fie!!!! Cine face vraji aici pe blogul tau??? Daca fura cineva mancarea!???? nuuuuuuuuu.........
REPET : super clatite .BRAVO!!!
P.S.: pune mana pe condei ...si publica ! Hai ca nu e greu.Lumea trebuie sa afle si prin alte mijloace ce pui tu la cale in bucatarie.Ce zici??? Incercarea moarte n-are!
Multumesc de aprecieri, mai e nevoie de experienta pentru carti, asa ca "mai stau o tura" :)
Trimiteți un comentariu