Salutare dragii mei,
Iata ca a venit vremea sa mai fac ceva dulce si mai exact un "pain de spain" sau "pandispan" sau cum se zice pe la noi mai la tara "chec". Am facut dupa reteta mamei mele, care nu da gres niciodata si v-o divulg:
6 oua la temperatura camerei
o cana de zahar
o cana de faina
coaja rasa de pe o lamaie (numai partea galbena, cea alba e amaruie)
2 linguri de ulei
o cana de migdale prajite fara sare
un varf de sare
arome dupa preferinte
cacao optional.
Pentru inceput se separa albusurile de galbenusuri in doua boluri. Albusurile se bat spuma si dupa aceea se adauga pe rand, in ploaie, cana de zahar si apoi cea de faina.
Galbenusurile se amesteca bine cu telul, peste care adaugam uleiul si coaja de lamaie. Trebuie sa ia o consistenta cremoasa.
Apoi turnam galbenusurile peste albusuri, amestecand lin in miscari circulare de jos in sus pana se omogenizeaza.
Apoi presaram o lingura de cacao si amestecam putin si usor cat sa dea textura amestecului, peste care varsam si migdalele care se pun inainte cateva minute la rumenit intr-o tigaie.
Turnam tot continutul intr-o tava de cozonac ce a fost unsa si tapetata cu faina,
si dam la cuptorul incins, la foc mic, timp de 30-35 de minute.
O bunatate iese!
Sper sa incercati si voi reteta asta, este imposibil sa nu va iasa.
O seara super sa aveti!
2 comentarii:
Arata foarte bine.Îmi place asa cu migdale!
E foarte bun, merge si cu nuci, stafide si alte minunatii :P
Trimiteți un comentariu