Salutare oameni buni,
Cald dom'le, cald a fost zilele astea, asta e si motivul pentru care am lasat-o mai moale cu gatitul, pofta de mancare zero, imaginatie zero, si de aici a rezultat o pauza pe blogul meu culinar.
Abia azi am reusit sa "inventez" ceva in farfurie. O mancare destul de usoara la digestie si usor de executat. Piept de pui cu legume si niste cartofi noi facuti natur.
Ingrediente pentru doua portii:
1/4 piept de pui taiat cubulete
un gogosar rosu
un morcov
o ceapa rosie
1/2 dovlecel
2 catei usturoi
o bucatica de ghimbir
2-3 cartofi potriviti
o lingura de suc de rosii sau ketchup
sare, piper, marar, ierburi de provence
Taiem dovlecelul cubulete, morcovul, ceapa si gogosarul juliene,
punem wok-ul la incins cu putin ulei, apoi prin razatoarea fina dam ustuoiul si ghimbirul, ii punem un pic la calit, peste care punem carnea de pui.
Dupa 2-3 minute adaugam ceapa si morcovul, iar apoi gogosarul si dovlecelul. Asezonam cu sare, piper si ierburi de provence si adaugam acea lingura de suc de rosii sau ketcup.
Cartofii i-am fiert 5 minute dupa care i-am scurs de apa, am adaugat sare, piper, un strop de ulei de masline extravirgin si o lingura de marar proaspat tocat.
Pe deasupra se poate rade si putin parmezan sau cascaval.
A iesit foarte gustoasa, merita sa incercati.
Numai bine!
2 comentarii:
Hranitor si delicios !
Intr-adevar asa a fost :)
Trimiteți un comentariu