Ingrediente:
500 g ficăței de pasăre
2 cepe mari
3-4 căței de usturoi
150 g unt
condimente
Mod de preparare:
Se toacă ceapa fidelute și se călește împreună cu usturoiul tocat și el
Se adaugă ficățeii și se lasă cam 20 minute, împreună cu ceapa și usturoiul, în cratița, cu capacul pus.
După 20 de minute se ia de pe foc și se lasă să se răcească la o temperatură acceptabila pentru manipulare.
Dăm toată compoziția prin mașina de tocat.
Se amestecă compoziția cu 100 g de unt moale și se mestecă energic până prinde consistență păstoasă.
Condimentam după gust.
Punem pateul într-un recipient adecvat și îl "sigilăm" cu 50 g de unt topit, după care il băgăm la frigider.
Succes și poftă bună!
Nu uitați, dacă v-a plăcut, vă rog să dați un like, +1, share, tweet!
Mulțumesc și vă doresc o zi plăcută!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu