Salutare,
Îmi propusesem ieri sa fac niște caramele și pana la urma am dat de altceva, mult mai gustos și mai consistent, un salam de biscuiți.
Rețeta suna cam asa:
150 g zahar le punem într-o tigaie non aderenta, la topit, iar când nu mai observam urme de cristalizare, adaugăm 150 ml de smântâna lichida 30% sau lapte de țară integral. Amestecam cu o spatula de silicon pana se omogenizează și apoi mai adaugăm și 25 g de unt. Astfel am obținut o crema de caramel. Lăsăm sa se răcească un minut, după care presarăm peste, putina sare grunjoasa de mare.
Într-un bol, începem sa sfărâmăm cam 300-400 g de biscuiți digestivi, în bucăți mai mari și mai mici și adaugăm crema de caramel peste. Puteți folosi mai mult sau mai putin din aceasta cantitate, mai putin, va face salamul mai lipicios, dar cu gust și textura mai intensa de caramel, iar mai mult, va deveni mai crocant și mai aerat.
Se amesteca bine și se rulează într-un film de plastic sau o foaie de copt, și o dam la congelator pentru o ora.
Si asta e tot. De preferat este sa-l țineți în congelator pentru a-și păstra fermitatea și pentru a fi feliat cu ușurință. In plus, se conserva foarte bine și veți avea tot timpul un desert gata preparat în cazuri de urgenta.
Succes și pofta mare!
Dacă v-a plăcut, vă rog lăsați un comentariu, dați like, share, +1, tweet!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu