In vremurile mai friguroase, mâncărurile calde făcute la foc mic merg cel mai bine, iar eu astăzi va sugerez o porție de ostropel cu pulpe de pui și măsline, alături de o mămăliguță calda.
Dupa cum se știe, aceste mâncăruri nu se pot face în cantități foarte mici, gen una-doua porții, nu vor fi niciodată gustoase, eu va prezint rețeta pentru 6-8 porții.
Ca ingrediente am folosit:
minim 6-8 pulpe de pui (minim o pulpa/porție)
2 cepe mari tocate mărunt
3-4 caței de usturoi tocati
2 morcovi dați prin răzătoare
100-150 g măsline
100-150 g suc de roșii
sare, piper, foi de dafin.
Oala în care vom face ostropelul o punem pe foc, adaugăm o o lingura de untura sau ulei și punem pulpele sa le coloram putin pe toate părțile, după care le scoatem deoparte.
In aceeași grăsime vom vărsa legumele, le lăsăm sa se înăbușească un minut cu capacul pus, după care adaugăm, sare, piper, sucul de roșii, pulpele și apa pana aproape se acoperă.
Amestecam bine, iar la final aruncam măslinele și doua foi de dafin, acoperim cu capacul și lăsăm sa fiarbă la foc mic timp de o ora și jumătate. Astfel carnea va deveni frageda și se va desprinde ușor de pe os.
Se servește cald cu o mămăliguță fierbinte.
Succes!
Dacă v-a plăcut, vă rog lăsați un comentariu, dați like, share, +1, tweet!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu