Salutare,
Va ziceam in reteta trecuta ca instalasem un grill electric pe balcon si iata ca a venit vremea pentru alta reteta, cu inspiratie orientala, de aceasta data.
Despre carne si cum am preparat-o nu e mare lucru...marinata inainte, cu un amestec de: ulei de masline, un strop de zeama de lamaie, sare, piper si boia de ardei. Dupa minim 2-3 ore de marinare, pusa pe gratar.
Prepararea Tabouleh-ului se face in felul urmator: o cana de couscous (sau bulgur se mai cheama), se pune intr-un vas si se toarna o cana de apa fierbine peste el, lasandu-se cam 5 minute, pana absoarbe tot lichidul. Apoi, cu o furculita se amesteca bine pana se aereaza complet si nu mai raman bulgari.
Peste el taiem 1-2 rosii, ceapa verde si o mana zdravana de patrunjel tocat. Stropim cu ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper, iar apoi amestecam bine de tot. Se mai poate adauga si ardei iute, daca va place putin mai picanta mancarea.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu