Salutare tuturor,
Dupa cum stiti, sau nu stiti, eu nu prea ma dau in vant dupa prepararea deserturilor, de aceea pe blogul meu sunt foarte putine retete de dulciuri. Dar imi place macar sa incerc acele deserturi de baza, iar cheescake-ul cred ca e unul dintre ele.
Sincer, nu am crezut ca o sa-mi iasa, dar iata ca a iesit, ba chiar foarte bun, din spusele consumatorilor domestici, de aceea va impartasesc si voua reteta pusa in practica de mine.
Ca si ingrediente va trebuie asa:
pentru blat: 150g de biscuiti digestivi, 85g de unt topit si cam o lingura de zahar brun.
pentru compozitie: 900g crema de branza, 250ml de smantana dulce 30%, 250g zahar, 3 linguri de faina, 3 oua+un galbenus, un varf de sare, o lingurita de zeama de lamaie, putina coaja de lamaie rasa, esenta de vanilie.
Cum preparam...
Pentru inceput, va trebuie o forma de tort de aprox. 20 cm, cu perete detasabil. O ungem cu un strat usor de unt, iar pe fund asezam o foaie de copt decupata dupa forma tavii. Untul va face sa stea lipita hartia de vas si ii va proteja teflonul cand vom taia cheescake-ul.
Biscuitii ii bagam la blender sa ia textura pesmetului, apoi adaugam zaharul si untul topit si ii mai invartim o tura pentru omogenizare. Dupa care asezam mixtura in tava nuveland cu palma intr-un strat uniform. Dam tava pentru 5 minute la cuptor, la 150 de grade, apoi o scoatem, o lasam sa se raceasca si trecem la compozitie.
Intr-un bol mai mare varsam crema de branza si incepem sa o batem cu telul sau cu mixerul. Cand capata o consistenta cremoasa incepem sa adaugam ouale unul cate unul, zaharul si faina in ploaie, apoi restul ingredientelor.
Varsam compozitia in tava peste blatul de biscuiti, care s-a racit intre timp, si dam la cuptor la foc mediu spre mic, aproximativ 150 de grade, timp de vreo 40 de minute sau pana cand se coloreaza pe deasupra si compozitia devine ferma cand o clatinati.
Se lasa la racit in frigider peste noapte sau cel putin 2 ore inainte de a servi.
Ca si topping, puteti folosi ce va place, de la ciocolata, caramel, pana la fructe sau dulceturi.
Spor la treaba!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu