Salutare dragilor,
Nu stiu daca va place piureul de cartofi, dar eu va arat azi o reteta care sigur va va face sa il incercati, macar din curiozitate, daca nu din placere.
Ma gandeam azi, in timp ce faceam de mancare, cu piure de cartofi bineinteles, ce-ar fi sa pun si un avocado in el. E gustos, e sanatos, n-are ce sa fie rau. Luasem un saculet la oferta si deja incepuse sa se coaca bine in cosul de pe dulap.
Am pus la fiert doi cartofi de marime normala, curatati si taiati cubulete, ca sa fiarba repede.
Cand cartofii au fiert, am taiat si avocado-ul in cubulete peste cartofii fierbinti si scursi de apa, bineinteles. Proportia cartofi/avocado este la latitudinea fiecaruia, in functie de cat de mult ii place acest fruct.
Atentie, daca veti cumpara avocado strict pentru acest piure, luati pe cei mai copti, sa intre degetul in ei.
Am pus un praf de sare, unul de piper si o lingurita de unt (se poate chia fara unt, pentru ca avocado-ul il inlocuieste foarte bine) si i-am luat apoi la pisat. Am adaugat si o ceasca de lapte, dar aici masura e dupa "feeling", trebuie pus cat sa iasa piureul cremos si compact, nu flescait si apos.
Si apoi la amestecat vanjos cu telul, acesta sparge din cocoloase si da o textura cremoasa si aerata.
Avocado-ul i-a dat piureului un gust mai "fresh" si o textura foarte matasoasa, diferita fata de cel simplu.
Intotdeauna gustati preparatul final pentru a fi asezonat corespunzator.
Pofta mare si astept parerile voastre aici pe blog, daca v-a placut sau nu.
O zi buna va doresc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu