Salutare,
Daca tot suntem la capitolul tarte si e si perioada rosiilor bune, va recomand sa o incercati pe aceasta.
Dupa cum am zis si la quiche-ul cu spanac, blatul poate fi dupa placul fiecaruia, ori aluat simplu, ori din cel de patiserie, ori cel original, facut cu unt. Eu am folosit acelasi aluat ca si la quiche-ul cu spanac, aluat simplu de pizza.
Cum o preparam...Intindem aluatul intr-o tava unsa cu unt sau ulei, daca este aluat de patiserie este necesat sa-l intepam cu furculita pentru a nu face bule, apoi il ungem cu mustar, iar peste asezam pe toata suprafata feliute de cascaval sau orice alta branza asemanatoare care se topeste.
In pasul urmator, taiem rosiile felii si le asezam in forma de evantai. Eu am mai adaugat intre feliile de rosii, felii de ciuperci si chorizo, pentru a da un gust si o aroma mai buna, dar merge si fara, foarte bine, mai ales daca aveti rosii gustoase de gradina.
La final asezonam rosiile cu sare, piper si oregano, dupa care dam la cuptorul incins vreo 40-45 minute.
Se lasa la racit 15 minute dupa ce a fost scoasa din cuptor si se serveste cu un pahar de vin alb sec.
Un deliciu...pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu