Salutare,
Iata ca ieri a venit vremea sa facem si noi un quiche, nu facusem niciodata, desi este o reteta foarte simpla, delicioasa si satioasa.
Quiche-ul este de fapt o tarta ce poate contine legume, branza, carne sau peste, iar blatul se poate face in diferite combinatii, cu aluat de patiserie, cu aluat de pizza subtire sau chiar fara. Se poate servi si rece si calda, in orice perioada a zilei.
Eu am facut cu aluat de pizza (370g faina, 250ml apa, o lingurita de sare, una de zahar, una de drojdie uscata si o lingura de ulei de masline) intins la vreo 3 mm cu sucitorul, iar compozitia am facut-o asa:
am calit intr-o tigaie vreo 4-5 ciupercute medii, o mana buna de jambon fara grasime, o mana de ardei rosu tocat cubulete, si vreo 500g de spanac congelat. Le-am lasat vreo 5 minute cu capacul pus, apoi intr-un bol am batut 4 oua cu vreo 2-3 linguri de smantana si o mana de cascaval ras. Dupa ce s-a racit un pic compozitia din tigaie, o amestecam cu cea din bol, adaugam si feta faramitata, sare si pier.
Am asezat aluatul intr-o tava cu margini inalte de vreo 3 degete, astfel incat sa ia forma tavii, iar apoi am turnat compozitia. Pe deasupra se poate sa mai presaram cascaval ras, sau felii de mozzarella, masline sau felii de rosii, depinde de gusturile si imaginatia voastra, eu am pus felii de mozzarella si masline verzi umplute.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu