Salutare dragilor,
Nu stiu daca ati incercati sa faceti un ou fiert in varianta "poche", dar eu va spun sincer si spre rusinea mea ca nu. Dar azi dimineata am zis sa incerc si mi-a iesit cu brio.
Este foarte simplu, punem o olita cu apa la fiert (sa aiba apa cam 10 cm adancime), punem un strop de otet (asta face sa nu se omprastie prea tare albusul), iar in momentul in care apa a inceput sa fiarba, dam focul la mic si crapam oul cu grija cat mai aproape de apa, astfel incat continutul sa coboare cat mai lin, fara prea mult "efect", ca sa-i spun asa. Indicat este ca ouale sa fie proaspete, pentru ca albusul sa fie cat mai inchegat.
Il lasam cam trei minute si apoi il servim. Se poate adauga in foarte multe combinatii: cu salata, sparanghel, cartofi sau pur si simplu pe o felie de toast, cu sare si piper.
Pofta buna!
9 comentarii:
Nu. Deci nu-mi iese! stiu ca ai idei si le pui in practica ..dar cu oul asta m-ai terminat.O fi fost oul meu ..prea stresat....:))
:)) practice, practice, practice
iese sigur, e destul de simplu...pt cei care nu au nici o treaba cu bucataria e recomandat sa va cumparati un carton de oua :)
Incercati sa puneti oul intr-un polonic mic si scufundati-l in apa fiarta
Nu, ca sa va zic o varianta mai usoara, puneti o bucata de folie de plastic alimentara intr-un castronel, spargeti oul cu grija in folie, apoi legati-o la gura si scufundati oul in apa. Astfel se pot adauga si sare si piper+alte ierburi aromate.
wowwww...Nu credeam ca oul tau si nereusita mea vor avea asa reactii! Oricum, multumesc pentru sfaturi si promit sa le urmez pe toate !( Practice
is all).Revin sa va anunt de rezultat.Iar pentru SORINA zic acum: un pic "alergica "reactia ta!:)) eu ...chiar am treaba cu bucataria si nu trebuie un carton , mai ales ca am vazut acum la TV ..ce mult conteaza sa stii CE si CUM sa faci avand ...DOAR UN SINGUR OU!
yessssssss!!! Victorie!!!! Mi-a iesit oul poche!
Bravo!
MULTUMESC .
Trimiteți un comentariu