Salutare,
Cand am facut aceasta mancare mi-am adus aminte de fraza masterchefilor: "sa nu mai vad pe nimeni cu conserve la MasterChef!!!" :) , nu am inteles de ce? Sunt multe ingrediente in bucatariile profesionale de la noi, care nu prea le gasesti decat conservate, iar tonul este unul dintre ele, si daca nu am dreptate sa ma lamureasca cineva care stie.
In fine, n-are rost sa ma arunc acum in discutii inutile despre aroganta unor bucatari chefi, care nu o inteleg si revin la reteta mea de azi.
Am facut o mancare rapida, cu o cutiuta de ton maruntit, o rosie potrivita, o ceapa mica, doi catei de usturoi, ulei de masline, busuioc uscat (ca cel praspat e in chinurile facerii), sare si piper.
(Ingrediente pentru doua persoane flamande care au venit de la serviciu :))
Am pus pastele la fiert, am calit putin ceapa si usturoiul, peste care am aruncat si rosia tocata cubulete si tonul.
Poate ca nu are un aspect de starnit apetite acest amestec, dar combinatia este foarte gustoasa si usoara.
Dupa un minut am inchis focul la aragaz si am aruncat pastele scurse amestecand foarte bine.
Le-am asezat pe o farfurie putin adanca si le-am mai stropit cu putin ulei aromatizat cu usturoi si am mai presarat si putin busuioc uscat.
Cam asta e reteta de azi, sper sa o incercati, mai ales ca nu este o mancare deloc costisitoare.
O zi super sa aveti!
2 comentarii:
Sa ne scuze "chefii" dar gospodinele folosesc foarte des conserve!Pastele astea sunt foarte bune si nu prea ai cu ce sa inlocuiesti ...conserva:)
Am dreptate, nu?
Trimiteți un comentariu