Salutare dragilor,
Va place Baklavaua?
Eu cred ca da, chiar foarte mult, pentru ca n-am intalnit pe nimeni sa nu-i placa acest desert delicios oferit de vecinii nostri turci.
Eu am facut acest desert zilele astea si pot sa spun ca mi-a iesit destul de bine, de aceea vi-l arat si voua, poate va ispitesc sa-l faceti.
Va trebuie un pachet de foi de placinta, un pachet de unt de calitate (neaparat unt daca vreti sa iasa bun), cam doua cani de nuca/fistic/migdale macinate, o lingura de scortisoara si o cana de zahar.
Procedeul este unul banal, se unge tava cu untul topit, apoi se ia fiecare foaie si se unge, deasemeni, cu unt topit. Cand ajungem pe la jumatatea numarului de foi se presara nuca amestecata cu zaharul si scortisoara, apoi continuam cu asezatul foilor. Tot secretul consta in ungerea cu unt topit pe fiecare foaie.
Dupa ce am terminat de asezat toate foile, cu un cutit bine ascutit taiem in forma in care dorim sa iasa, romburi sau patrate, apoi dam la cuptor cca. 20-30 de minute sau pana prinde culoare aurie pe deasupra.
Siropul se face dintr-o cana de zahar si doua de apa, adaugand si un strop de esenta sau extract de vanilie si un pic de zeama de lamaie. Se amesteca intr-o olita pe foc pana da in clocot. Lasam sa se raceasca un pic si turnam peste baklavaua scoasa din cuptor.
Dupa ce s-a racit bine se poate servi. Ideal este sa stea o ora doua la frigider inainte, dar va spun ca nu mai apuca :)
2 comentarii:
adorrrrr baklavaua :) si daca are si putina scortisoara e perfect!
Seara frumoasa!
Are are, deci e perfecta :)
Trimiteți un comentariu