Salutare dragilor,
Azi va prezint o rețetă buna de paste penne cu un sos din amestec de carne tocata de porc și vita, simplu de făcut, precum majoritatea rețetelor mele postate
150-200g paste penne
200-300g de carne tocata
1/2 ardei gras rosu tocat
1/2 jumătate de ceapa tocata,
un cățel de usturoi tocat
o cana de suc de roșii sau bulion dizolvat în putina apa
sare, piper și putin oregano uscat.
200-300g de carne tocata
1/2 ardei gras rosu tocat
1/2 jumătate de ceapa tocata,
un cățel de usturoi tocat
o cana de suc de roșii sau bulion dizolvat în putina apa
sare, piper și putin oregano uscat.
Prima data facem sosul, pentru ca durează mai mult și se face cam asa: într-o crăticioară se călesc legumele cu putin ulei, apoi se adaugă carnea tocata fărâmițată. După un minut vărsăm peste, sucul de roșii și condimentam.
Apoi nu facem altceva decât sa amestecam din când în când, cât sa nu se ardă sosul la fundul vasului.
Apoi nu facem altceva decât sa amestecam din când în când, cât sa nu se ardă sosul la fundul vasului.
Înainte de a se termina sosul, cu 10-15 minute, punem pastele la fiert într-o oala cu apa clocotita, în care am pus o linguriță de sare.
După aproximativ 30-40 de minute în care a fiert sosul, iar pastele vreo 8-10 minute, se trece la asamblare. In cazul în care sosul vi se pare prea gros, puteți sa adaugați putin din apa în care au fiert pastele, asta ii va da un pic de consistenta catifelata sosului.
Pastele se scurg de apa și se pun înapoi în oala, iar peste ele adaugăm sosul cu carne. Amestecam bine și se servește cald. Putem adaugă și putin parmezan ras și câteva frunze de busuioc proaspăt.
Pastele se scurg de apa și se pun înapoi în oala, iar peste ele adaugăm sosul cu carne. Amestecam bine și se servește cald. Putem adaugă și putin parmezan ras și câteva frunze de busuioc proaspăt.
Simplu și delicios, o rețetă care o puteți face în jumătate de ora, când nu aveți alte alternative mai interesante.
Succes și pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu