Este a doua reteta de mazare cu carnati de pe blog, dar de data aceasta un pic mai reusita la capitolul imagini.
Am folosit carnati proaspeti de casa, mix congelat de mazare cu morcov, ceapa, usturoi, un ardei kapia rosu si cam 150g de suc de rosii. La partea de condimente am pus doar sare, piper si cimbru.
Pentru inceput am pus carnaciorii pentru cateva minute intr-o cratita la "colorat", apoi i-am scos pe o farfurie sa se odihneasca.
In aceeasi cratita am aruncat apoi ceapa si usturoiul, pe urma am pus si mixul de mazare cu morcov. Am pus si ardeiul tocat, condimentele si am lasat sa bolboroseasca vreo 15 minute la foc normal cu capacul pus.
Dupa ce au fiert mazarea si restul legumelor, am adauga si rantasul facut din zeama de le fiertura si putina faina de grau, am amestecat bine si am plantat si carnatii.
Am pus capacul si am mai lasat vreo 5-10 minute cat sa se omogenizeze rantasul si carnatii sa faca cunostinta cu mazarea si restul legumelor.
Asta e tot! Se serveste cald si cu muraturi, de preferat.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu