Va place varza?
Dacă da, cu siguranță va place și varza călită.
Am văzut ca lumea o prepara în diverse moduri, dar eu o sa va dau varianta mea, iar voi o sa decideți care e mai buna.
Pentru început, varza murata o pun la desărat într-un vas cu apa, peste noapte, iar doua zi o scurg și o toc julienne.
Într-o tigaie încinsă, topesc o lingura de untura și arunc o ceapa tocata și o mana de kaiser tăiat fidelute. Apoi adaug și varza, iar după o sotare de 3-4 minute asezonam cu sare și piper, dar și putin cimbru uscat. Slăbim putin focul și așezăm n capac peste tigaie.
După circa 10-15 minute se va ajunge la momentul dorit și anume servirea.
Alții mai adaugă și putin morcov ras și/sau alte legume, eu prefer sa nu alterez prea mult gustul verzei.
Se servește ca atare, cu sau fără pâine sau mămăliguța, totul depinde de gusturile voastre.
Succes!
Dacă v-a plăcut, vă rog lăsați un comentariu, dați like, share, +1, tweet!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu