Am sa va prezint o rețeta de sărățele foarte bune, fragede si gustoase,de notat în caietul cu rețete.
Ingrediente:
200 g unt, margarina sau 100 g unt + 100 g grăsime animala, pasare sau porc
400 g faina de grau
25 g drojdie proaspătă sau 1 pliculeț uscată
o linguriță rasa de zahar
2 lingurițe de sare de mare
200 g brânză feta
2 linguri de smântână sau 50 ml de lapte gras
doua oua din care se păstrează un pic pentru uns
de presarat pe deasupra sare, semințe de chimen, susan sau mac
Preparare:
Într-un bol se pune făina, grăsimea la temperatura camerei, feta fărâmițată și apoi celelalte ingrediente. Le amestecați bine cu o furculița sau cu mixerul cu malaxoarele speciale de aluat pana se formează un aluat compact.
Într-un bol se pune făina, grăsimea la temperatura camerei, feta fărâmițată și apoi celelalte ingrediente. Le amestecați bine cu o furculița sau cu mixerul cu malaxoarele speciale de aluat pana se formează un aluat compact.
Il lăsați cca. o oră la frigider și apoi începeți să-l întindeți pentru a forma sărățelele.
După ce le-ați uns și presarat cu mac sau chimen, dați-le la cuptor pană se rumenesc,
După ce le-ați uns și presarat cu mac sau chimen, dați-le la cuptor pană se rumenesc,
Atenție! De preferat este sa luați câte o bucata de aluat din frigider, pentru ca se întinde mai bine și nu se lipește cât este rece.
Cam asta e tot, eu cred că merită să încercați măcar odată ca să vă convingeți.
Spor la treabă!
3 comentarii:
Grozave, as veni si eu la o rontaiala!
Mersi, nu prea mai sunt :), dovada ca au fost bune...
Trimiteți un comentariu