Ingrediente:
o cana de faina integrala
o cana de faina 000
o cana de faina 000
un pliculeț de drojdie uscata
o linguriță de zahar
o linguriță de sare de mare
o cana de apa sau lapte la o temperatura putin mai ridicata decât cea a corpului.
Amestecam cu telul într-un bol mai mare o cana de faina cu drojdia, sarea, zaharul și apa/laptele, iar apoi îl acoperim bine cu o folie de plastic alimentara și îl lăsam într-un loc călduț timp de vreo ora-doua.
Dupa acest timp, maiaua a făcut deja un fel de "spuma" ca urmare a reacției drojdiei. Începem sa adaugăm faina în ploaie pana ajungem la consitența unui aluat molcuț, după care îl lăsăm în frigider timp de vreo ora-doua.
Il scoatem de la frigider și îl frământăm adăugând faina pana devine nelipicios.
Apoi ii dam o forma și îl așezam într-o tava unsa cu putin ulei. Acoperim cu o folie sau un prosop uscat și lăsăm sa mai crească cam o ora, după care îl băgăm la cuptor, la foc mediu, pana prinde culoarea aurie. Cam o ora, mai precis.
PS. Pentru a prinde acea textura pe deasupra, crestam aluatul înainte sa îl lăsăm la crescut în tava și îl pudram cu putina faina.
Succes!
5 comentarii:
A iesit foarte frumos, o paine perfecta!
Mersi frumos :)
Deci nu pot sa cred!!!in sfarsit ....Dar tre sa zic ceva:temperatura normala a corpului e pana la 37 dar daca avem febra, se poate face 40! Deci care o luam in calcul??:))
Pana una-alta ai facut o treaba SUPER!Bravo!!
P.S.nu am facut niciodata paine cu aluat stat la rece.Merita sa incerc, caci ....in orice este un inceput!Pana acu am crezut ca doar drojdia e importanta dar uite ca mai sunt "secrete" ca sa creasca.
Asta nu este nici integrala nici cu maia
Dar ce e?
Trimiteți un comentariu