Salut,
Azi va prezint o reteta foarte gustoasa, o mancare traditionala, dar nu stiu exact zona de provenienta a acesteia, stiu doar ca poarta numele unei comune din Bihor.
Se numeste "Bulz", de fapt e un fel de "Bulz", pentru ca am vazut ca se prepara in mai multe feluri si cu ingrediente diferite. Din cate am mai urmarit pe net, se mai punea si un ou-doua, iar in loc de kaiser se mai pune carnati.
Azi va prezint o reteta foarte gustoasa, o mancare traditionala, dar nu stiu exact zona de provenienta a acesteia, stiu doar ca poarta numele unei comune din Bihor.
Se numeste "Bulz", de fapt e un fel de "Bulz", pentru ca am vazut ca se prepara in mai multe feluri si cu ingrediente diferite. Din cate am mai urmarit pe net, se mai punea si un ou-doua, iar in loc de kaiser se mai pune carnati.
Reteta mea am inceput-o prin prepararea mamaligii, care banuiesc ca toata lumea stie sa o faca (apa la fiert cu o lingurita cu sare, si cand fierbe punem faina cat sa ia consistenta cremoasa si amestecam cu un tel pana se ingroasa).
Dupa ce s-a gatat de facut mamaliga, am intins-o intr-o tava unsa cu ceva ulei sau unt, intr-un strat de un deget peste care presaram niste branza de burduf sau cas ras.
Intre timp am luat niste kaiser/bacon, l-am taiat fidelute si l-am pus la rumenit cu un catel de usturoi tocat si o bucatica de ceapa tocata ca sa ia aroma.
Dupa care l-am presarat in tava peste mamaliga, adaugand niste gogosari in otet,
niste smantana dulce, peste care am presarat niste cimbru uscat
si un invelis tot din mamaliga, peste care am ras niste cas (mergea niste cascaval mai bine, dar am vrut sa pastrez gustul rustic).
Dupa care am dat la cuptor timp de 15 minute.
2 comentarii:
Tu ai ideea de cand ma gandesc sa fac un bulz? Si vi tu acum sa ma omori, mi-ai facut o pofta... Diseara fac si eu:))
spor... :) si pofta mare!
Trimiteți un comentariu