Salut,
Reteta de azi pare ca seamana cu alta de-a mea (Paste penne con quattro formaggi), dar in principiu este doar stilul asemanator, pentru ca sunt paste pana la urma si exista precum si la pizza nenumarate feluri si sortimente, cu ingrediente care mai de care mai diferite.
Asa ca azi am facut paste cu 3 feluri de branza, Camembert, Gorgonzola si Roquefort, impreuna cu un concetatean frantuz, un salam subtire, uscat si cu alune la mijloc.
Pentru inceput am luat ca de obicei o bucata de ceapa si doi catei de usturoi si i-am tocat fin, salamul de asemeni taiat feliute foarte fine si injumatatite, apoi le-am pus intr-o tigaie incinsa cu un pic de ulei de masline pana s-au colorat nitel.
Ca o paranteza, sa nu uit, la inceput am pus pastele la fiert in apa cu sare. Cand se fac paste, acesta e primul lucru care se face. :P
Sa continuam...peste ceapa, usturoi si salam am turnat apoi cam 1/3 pahar de lapte, poate chiat unul intreg, eu unul nu prea ma impac cu cantitatile exacte, pun cat cred ca merge...si nu in ultimul am adaugat "branzele", care le-am amestecat si pisat pana s-au topit si s-a format un sos grosut.
Imediat am pus si ceva spanac congelat, pentru ca aveam si mergea la aceasta reteta, plus ca e sanatos si face combinatie buna de culoare cu sosul alb de branza.
Dupa care am pus peste pastele fierte si am amestecat bine sa se imbrace toate in acest sos.
Si cam asta e...am pus in farfurie si am ornat cu niste busuioc, prospat ar fi ideal, eu am avut numai uscat, dar e bun si asta.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu