Salutare,
Va povesteam mai demult despre papanasii facuti la cuptor in loc de baie de ulei, ei iata ca am facut azi acelasi lucru cu parjolutele traditionale si au iesit foarte bine.
Compozitia este cea clasica, cu carne tocata, usturoi, verdeturi, o ceapa(data prin masina de tocat odata cu carnea), sare, piper, un strop de ulei daca folositi carne mai slaba si cam atat.
Eu am folosit pulpa din partea superioara, de la curcan, pe care am dezosat-o si am tocat-o. Este de evitat a se cumpara carne gata tocata din magazin, pentru ca nu stii ce iei sau nu stii cat de des este spalata acea masina de tocat.
Se amesteca ingredientele bine bine, cu mana, iar apoi formam chiftelutele de marimea unui ou turtit. Sa nu vi se para mari pentru ca ele mai scad.
De preferat este sa stea carnea amestecata inainte vreo ora-doua la frigider pentru a se patrunde aromele.
Se lasa la cuptor circa o ora la foc mediu spre mic, cat sa aiba timp sa se patrunda bine si sa iasa fragede.
Este ideal sa folositi hartia de copt, in acest fel nu se mai foloseste nici ulei si nici nu o sa aveti de frecat la tava de cuptor.
S-aveti pofta!
O zi buna va doresc!