Salutare,
Va povesteam mai demult despre papanasii facuti la cuptor in loc de baie de ulei, ei iata ca am facut azi acelasi lucru cu parjolutele traditionale si au iesit foarte bine.
Compozitia este cea clasica, cu carne tocata, usturoi, verdeturi, o ceapa(data prin masina de tocat odata cu carnea), sare, piper, un strop de ulei daca folositi carne mai slaba si cam atat.
Eu am folosit pulpa din partea superioara, de la curcan, pe care am dezosat-o si am tocat-o. Este de evitat a se cumpara carne gata tocata din magazin, pentru ca nu stii ce iei sau nu stii cat de des este spalata acea masina de tocat.
Se amesteca ingredientele bine bine, cu mana, iar apoi formam chiftelutele de marimea unui ou turtit. Sa nu vi se para mari pentru ca ele mai scad.
De preferat este sa stea carnea amestecata inainte vreo ora-doua la frigider pentru a se patrunde aromele.
Se lasa la cuptor circa o ora la foc mediu spre mic, cat sa aiba timp sa se patrunda bine si sa iasa fragede.
Este ideal sa folositi hartia de copt, in acest fel nu se mai foloseste nici ulei si nici nu o sa aveti de frecat la tava de cuptor.
S-aveti pofta!
O zi buna va doresc!
2 comentarii:
Nu am facut niciodata asa ceva dar vin si te intreb: chiar nu ai folosit ou? Stresate sau nu , ouale au si ele rostul lor stim bine!!Leaga mai bine compozitia! Si vad ca la tine e legata fara sa ai ou la ingrediente! Pai mai "bio" de atat nici ca se poate vreo reteta!! SUPER!
p.s.Chiar asa faine au iesit sau ...aparatul tau le scoate mai bine?? (chiftele ...photo shopate...nu cred... :))
Chiar asa bine au iesit, se poate pune si ou, normal, eu nu am mai pus...mai putin colesterol :P
Trimiteți un comentariu