miercuri, 16 noiembrie 2011

Pizza pe lipie

Salutare dragilor,
Tot am vazut din statisticile blogului ca sectiunea "Pizza" este foarte accesata, si am zis sa mai dau o varianta celor ce gasesc dificil in a prepara si a aseza aluatul.
Am facut o pizza pe lipie, bineinteles eu am facut lipia in casa ca aici, dar voi puteti s-o luati si din supermarket, e destul de accesibila la pret si destul de buna, numai sa aveti grija sa nu fie aproape de termen, ca altfel se farama.
Procedeul este acelasi ca si la prepararea unei pizza de aici, se unge blatul cu sos de rosii, apoi branza, iar eu am adaugat acum si:

  • salam uscat
  • porumb
  • fasii de gogosar in sos de tomate
  • masline Kalamata 

si cam atat.
aaa si la final am storit-o cu putin sos de chilli...imi place picanta :D
Va doresc sa incercati...pofta mare!

joi, 10 noiembrie 2011

Salata de sfecla rosie



Salutare dragilor,
De cand eram mic, tatal meu facea aceasta salata de sfecla rosie cu hrean, si niciodata nu mi-a placut in mod deosebit, asta pana acum cativa ani, cand am descoperit cat de gustoasa si sanatoasa este. 

Reteta vine de la batrani, si are si scop terapeutic. Efectele benefice sunt: eliminarea toxinelor din organism, tonifierea metabolismul, sporirea digestiei, dar şi în unele afecţiuni, ca: hipertensiune, boli respiratorii (bronşite, pneumonii, sinuzite, gripă), boli hepatobiliare, anemii, reumatism, litiază urică, gută, cistită.
Prepararea ei este foarte simpla si ieftina.
Am pus sfecla la cuptor timp de vreo ora si jumatate la foc mic, iar dupa ce s-a facut molcuta, am curatat-o si am dat-o prin razatoare.
Apoi am ras prin razatoarea fina, o radacina de hrean si o bucatica de ghimbir, pe care le-am amestecat cu putin ulei de masline.
Am amestecat sfecla cu hreanul si ghimbirul, iar apoi am adaugat si o lingura-doua de otet balsamic, sare si piper. 
Totul se pune dupa gust, asa ca nu exista cantitati.
Am pus in borcan si am dat la frigider pana a doua zi. 
Este bine sa stea macar o zi, pentru ca aromele sa se lege.

duminică, 6 noiembrie 2011

Fasii de pui condimentate cu salata de varza

Salutare dragilor,
Mentinem ritmul mancarurilor dietetice si va arat ce puteti face cu o bucata de piept de pui ca sa va iasa o masa delicioasa si sanatoasa.
Dupa cum ziceam, luam o bucata de piept de pui si o taiem fasii, iar apoi le punem la marinat pentru jumatate de ora intr-un amestec format din sos dulce acrisor, sos de chilli, sos de soia, putin sos Worchester, putin otet balsamic si un strop de ulei de susan.
Apoi scoase direct din acest amestec, le punem intr-o tigaie anti-aderenta, cam 3-4 minute pe fiecare parte. Atentie FARA ULEI.
Cu ce sa acompaniem mai bine aceasta carnita, decat cu o salata clasica si sanatoasa de varza cruda, ulei de masline, otet de mere, sare si piper.
Un aspect destul de important la salata de varza este ca aceasta, dupa ce a fost tocata, trebuie fragezita, strivita putin pentru a-si elibera sucul si pentru a prinde o textura mai placuta.
Cam asta e reteta mea, sper sa va placa.
Sa aveti o seara cat mai placuta!
Print Friendly and PDF

Cautati dupa Etichete

retete simple retete rapide pizza mancare italiana retete cu legume felicitari deserturi retete cu pui retete cu orez salata paine de casa retete prajituri reteta aluat retete cu vita snacks sos de smantana aluat de pizza deserturi rapide mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete cu ciuperci retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete retete cu spanac retete garnituri retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy bacon crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gogosi gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete cu miel retete cu nuca retrospectiva risotto rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tort tortellini turte de casa turte umplute varzari