Ingrediente:
- un cartof potrivit
- 2 oua
- o lingură de faina
- un vârf de linguriță de praf de copt
- sare
- piper
- ierburi de provence
- 5-6 măsline fără sâmburi
- 2 linguri de cașcaval sau parmezan ras fin.
Mod de preparare:
- se curata cartoful, se taie în cuburi și se pune la fiert în jur 10 minute
- se bat ouăle
- se adaugă în ouăle bătute, faina, praful de copt, ierburile de provence, sarea și piperul
- cartofii fierți se pasează și se adaugă în compoziție împreună cu măslinele ușor mărunțite și cu cașcavalul/parmezanul.
- se amesteca bine și se toarnă în formele de cupcake
- se da la cuptorul încins la 180 de grade sau foc mediu pe gaz, timp de 10-15 minute sau pana prind culoare pe deasupra.
Ustensile recomandate:
- telul pentru a omogeniza ouăle cu prafurile fără a se forma cocoloase
- spatula de silicon pentru a amesteca ingredientele solide și pentru dirija compoziția în forme
- tava pentru cupcakes din silicon.
Succes!
Dacă v-a plăcut, vă rog lăsați un comentariu, dați like, share, +1, tweet!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu