Salutare,
Paste, paste si iar paste. Sunt un mare fan al bucatariei italiene si de aceea iubesc pastele. Sunt usor de facut, relativ ieftine si le poti combina cu nenumarate ramasite de prin frigider, de aceea este bine sa aveti o punga de paste in dulap mereu.
Mie mi-a iesit o mancare cu paste surprinzator de gustoasa, la care am folosit asa: paste penne, spanac congelat, usturoi, o lingura de smantana, o bucata de bacon sau kaiser, ciuperci champignion, un chilli mai domol, 1-2 lingurite de sos pesto, sare, piper.
Am pus in tigaie baconul la colorat, apoi am adaugat ciupercile taiate felii, apoi usturoiul si chili tocat marunt. Peste acestea am rasturnat spanacul, iar cand s-a inmuiat, am adaugat smantanasi sosul pesto. Am amestecat bine si am asezonat cu sare si piper dupa gust.
Cand pastele au fiert (mare grija sa nu le fierbeti prea tare, trebuie sa fie aldente) le rasturnam in tigaie si amestecam bine, cu focul oprit.
Le-am servit intr-un bol rustic, asa cum se obisnuieste in Italia din cate am vazut. Se poate sa radeti si putin parmezan pe deasupra daca aveti la indemana, dar daca nu, merg si asa.
Aroma este incredibila, iar gustul si mai si.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu