Salutare prieteni,
Va place varza cu carne?
Este mancarea preferata a surorii mele si cred ca daca o vede o sa ma injure putin pentru ca o sa saliveze instant.
Este o mancare de demult, pe care mama o facea de cand eram copil, iar mirosul imi trezeste tot timpul amintiri placute de acasa. De asemeni este si foarte simplu de facut, tot ce va trebuie este o varza de marime potrivita, niste carne de vita sau de porc, indicat e sa fie ceva cu os, eu n-am avut decat niste kaiser si o bucata de carnat afumat, dar a fost ok si asta, o ceapa potrivita, bulion sau suc de rosii, cimbru uscat, sare, piper, vegeta (optional).
Pentru inceput tocam ceapa marunt si o aruncam la calit intr-o cratita cu un pic de ulei,
adaugam si carnea sa prinda un pic de culoare,
si apoi turnam cam o lingura buna de bulion sau cam 200ml de suc de rosii, cimbru vreo doua lingurite, sare si piper.
Amestecam, iar peste punem si varza tocata.
Adaugam si o cana de apa, punem capacul si lasam la foc mic sa bolboroseasca timp de aprox. 30 de minute, amestecand din cand in cand.
Dupa acest timp cam asa ar trebui sa arate.
Mai asezonam dupa gust si se poate servi.
Mirosul este demential, iar gustul, nu mai zic.
Incercati si dvs., este o mancare foarte simpla, gustoasa si destul de digerabila.
Pofta mare!
Un comentariu:
Acum ce sa zic, hai sa vorbim ca intre "gospodine": e bun cum ai facut, dar fara vegeta!Savoarea e buna cat mai narurala. Eu mai pun la varza:telina , morcov si chiar un gogosar rosu iar la sfarsit ceva ...verde (marar)!Stii tu ...pentru aspect!Dar ...unde este ardelul iute??Si ...mamaliga??
P.S.Toti salivam.. instant la ce prezinti tu! Uleiul era tot din cel ...extravirgin??
Trimiteți un comentariu