Blatul este făcut după o rețeta simpla de pandișpan, care am mai prezentat-o in aceasta postare, doar ca turnați compoziția într-o forma de tort.
Blatul se poate secționa in doua sau chiar trei parți, după preferința, suplimentând cantitatea de crema de mai jos pentru a umple ambele straturi.
Crema din mijloc am făcut-o din doua cutiuțe de smântâna dulce de 200 ml și 150 g de zahar, am mixat-o cu mixerul pana s-a făcut frișcă, iar apoi am adăugat 200-300 grame de fructe de pădure congelate, pasate la blender.
Glazura se face din 200 g de ciocolata topita, 50 g de unt, se întinde pe toată suprafața cu o spatula și se presară firimituri de biscuiți digestivi cat este ciocolata încă moale.
Se da la frigider minim 2 ore, după care se servește.
Succes și pofta buna!
Dacă v-a plăcut, vă rog sa dați un like, +1, share, tweet!