sâmbătă, 5 februarie 2011

Batoane de cereale cu glazura de ciocolata

Salutare oameni buni,
Azi am facut un dulce, poate nu chiar necesar pentru ca amandoi am cam pus ceva kilograme si se mai apropie si un moment maret :), dar totusi l-am facut si vi-l impartasesc si voua.
Am incercat sa fac batoane de cereale cu o glazura de ciocolata pe deasupra. Zic "am incercat" pentru ca deserturile nu au fost niciodata punctul meu forte in bucatarie, am eu o problema cu cantitatile exacte la preparat :). Nu pot sa zic ca a iesit rau reteta, doar ca nu au iesit "tepene" ca niste batoane, sa se intareasca bine de tot. Probabil am pus un strop mai mult de miere, "I'm a sweet guy" :), dar ca si gust, sunt bestiale.
Am sa va dau reteta cum am gasit-o eu pe net, numai sa aveti grija la cantitati.
Am pus intr-un ibric cu fund gros la topit 200 g unt, 8 linguri de miere si 12 de zahar. Am lasat la foc mic pana s-au topit toate si s-au legat intr-un sirop. Atentie se amesteca pana nu mai simtim pe fundul vasului cristalele de zahar.
Apoi intr-o tava de sticla am varsat cam 500g de cereale asortate, mai multi fulgi de porumb ca-mi plac si ies mai crocante.
Apoi am varsat tot acel sirop peste ele si am amestecat foarte bine cat sa unga tot.
Cantitatea de cereale este relativa, se mai poate adauga daca observati ca la fundul vasului se mai lasa sirop suficient cat sa mai cuprinda inca o mana de cereale.
Apoi le-am intins uniform si am presat usor cat sa formeze un strat inchegat.
Am dat tava la frigider vreo 2 ore dupa care am topit doua ciocolati maricele (una cu lapte si una neagra) 
si le-am intins peste toata suprafata. Ciocolata care am avut-o avea in compozitie alune si migdale, deci cu atat mai bine, un plus de seminte alaturi de cereale.
Am mai dat inca vreo 2 ore la frigider si dupa aceea am sectionat cu cutitul circular pentru pizza.
Si asta a fost tot.
Daca v-a placut puteti incerca, poate voua o sa va iasa perfect. Astept concluzii :)

vineri, 4 februarie 2011

Jucarii noi

Salutare oameni buni,
Umblam zilele trecute pe net si zburand din web in web am dat peste o pagina, si anume a magazinului Kitchen Shop, http://www.pentrugatit.ro  Si frunzarind-o vreo jumatate de ora mi-a placut ce-am vazut si am decis sa fac o mica comanda de vreo 80 si ceva de lei (cu tot cu transport)
Azi dupa amiaza mi-a venit comanda de la ei cu "jucarelele" impachetate frumos si am zis sa vi le arat si voua. Este vorba de o cana filtranta pentru ceai si cafea de la Calve Spania
 un cleste de inghetata si doua dopuri cu picurator de la Vitesse France.
Calitatea mi se pare superioara celor din supermarketuri, iar preturile destul de asemanatoare poate chiar mai mici.
Comanda a fost livrata prin Fan Curier, nu au fost probleme. Deci recomand celor ce doresc sa-si utileze bucataria cat de cat cu lucruri de calitate, avand in vedere ca nu sunt prea multe de astfel de magazine online, sau cel putin eu nu stiu.
O seara faina si ne mai auzim...

marți, 1 februarie 2011

Un fel de ciorba radauteana

Salutare oameni buni!
Am cam absentat in ultima vreme cu publicatiile culinare, zic eu ca am avut un motiv intemeiat, o sa zic la momentul oportun despre ce este vorba, apropiatii stiu de ce :)
Dar sa revin la ce mi-am propus...neseara am facut o ciorba radauteana, un pic imbogatita, asa cum imi place mie. Poate unora nu o sa le para a fi ciorba radauteana, pentru ca probabil procedeul meu e un pic altfel decat  al altora. De aceea i-am zis "un fel de..." :)
Am pus una bucata piept de pui de tara impreuna cu doua bucati din partea superioara a pulpelor la fiert, cam 20 minute, apoi le-am scos la racit.
In apa care a ramas pe foc am pus o lingura de vegeta, vreo doi morcovi potriviti si o ceapa rosie, tocate toate marunt tare.
In timp ce legumele fierbeau, am jupuit toata carnita de pe oase, am taiat-o fidelute si am aruncat-o inapoi in oala la fiert.
Apoi intr-un mojar am aruncat la strivit cu sare de mare si putin ulei de masline extravirgin cativa catei de usturoi tocati, astfel incat sa se formeze un fel de mujdei. La fel, l-am varsat in oala.
In timp ce ciorba fierbea la foc mic mic, am luat cateva linguri bune de smantana grasa, am pus intr-un castron si am turnat cateva polonice de zeama fierbinte peste ea amestecand cu lingura pana nu mai era nicio cocoloasa de smantana. Astfel se evita efectul de "branzire" a smantanei. Altii mai pun si un ou batut in smantana, dar sincer mie imi place asa simpla.
Am varsat-o apoi in oala, am adaugat si cateva linguri de otet de mere si o mana de patrunjel prospat tocat. Am mai potrivit-o dupa gust cu sare, piper si ceva otet, lasata vreo 2-3 minute la foc mic cu capacul pus si gata a fost.
Aaa...am uitat sa spun ca am pus si niste teitei de casa inainte de smantana. Se poate si fara, dar erau la indemana gata facuti si era pacat.
A iesit super delicioasa. 
Recomand cu caldura sa incercati aceasta ciorba.
Print Friendly and PDF

Cautati dupa Etichete

retete simple retete rapide pizza mancare italiana retete cu legume felicitari deserturi retete cu pui retete cu orez salata paine de casa retete prajituri reteta aluat retete cu vita snacks sos de smantana aluat de pizza deserturi rapide mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete cu ciuperci retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete retete cu spanac retete garnituri retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy bacon crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gogosi gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete cu miel retete cu nuca retrospectiva risotto rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tort tortellini turte de casa turte umplute varzari