duminică, 5 septembrie 2010

Salata de vinete cu maioneza...


Am facut mai pe la amiaza si o salata de vinete cu maioneza de casa si am sa o prezint si pe aceasta, chiar daca toate gospodinele cam stiu sa o faca.
Aveti nevoie de:
-100g maioneza (de casa din 2 oua)
-2 vinete
-ulei, sare, piper
-1 ceapa mica
-masline sau verdeata pentru decor



Mai intai se prepara maioneza cu un galbenus de ou crud si unul fiert, ulei si o lingura de mustar. Se bate cu mixerul pana se obtine consistenta dorita.

Apoi punem vinetele dupa ce s-au scurs pe un tocator si le luam la casapit marunt cu un cutit mare sau un satar.


Tocam ceapa marunt si se adauga peste acestea impreuna cu sarea si piperul.

Se amesteca toate ingredientele cu mixerul pana se otine o compozitie omogena.

Pofta mare!

Oua fierte cu toast la mic dejun...



Salut,
E duminica dimineata si m-am trezit cu pofta de oua fierte, mancare tipica pentru dejun si n-am mai stat pe ganduri si am pus doua oua de tara la fiert(banuiesc ca stie toata lumea cum se fierbe un ou :P), le-am lasat 5 minute, adica tari, ca asa am vrut acum, de obicei se fac moi si se intinge painea in galbenus...ma rog, gusturile nu se discuta, se satisfac. Le-am crapat in doua, am presarat sare si piper pe ele, simplu si hranitor... :)

Si cu ce sa mananc, decat cu cateva felili de toast (paine prajita), dar facuta un pic altfel de cum o face lumea normal, la toaster uscata si seaca. Aveam o sticluta cu ulei aromat(doi catei de usturoi zdrobiti cu latul cutitului si niste rozmarin aruncate intr-o sticluta de 250ml), am pus o tigaie la incins si am stropit un pic niste felii de paine subtiri cu acest ulei aromat si le-am lasat in tigaie la "colorat".


Rezultatul = felii de paine crocanta cu o aroma deosebita pe care le voi folosi si la reteta urmatoare pe care am facut-o tot azi, salata de vinete cu maioneza.

sâmbătă, 4 septembrie 2010

File de peste cu legume la cuptor...


Salut,
Azi va prezint o mancare foarte usoara, se poate manca si seara pentru ca este in mare file de peste pangasius si legume.
Am luat zilele trecute o punga de file de peste pangasius congelat si am zis sa fac o mancare mai light, deoarece in ultima vreme incerc sa fac mai mult mancaruri dietetice, care se consuma in principiu fara paine.
Si va trebuie asa:
-doua bucati de peste de care am amintit mai sus sau oricare altul
-cartofi
-ardei gras
-ceapa si usturoi
-o mana de mix de legume congelate(morcov, telina etc.)
-sare, piper, rozmarin, cimbru
-ulei, otet balsamic, sos de soia, o jumatate de pahar de vin sec alb
Se dezgheata pestele si se spala, se absoarbe umezeala de pe bucatile de file cu un servetel si se marineaza cu ulei, otet balsamic si un strop de sos de soia.

Apoi se taie legumele in rondele si felii, ceapa pestisori, iar usturoiul se toaca marunt.

Dupa vreo 30 minute de marinare se ia o tava si se stropeste usor cu ulei si plasam bucatile de peste in ea.

Presaram rozmarinul si cimbrul peste bucatile de peste, apoi aruncam usturoiul, ceapa si restul legumelor peste el, condimentam si legumele cu sare, piper, o "ploaie" de ulei si adaugam si vinul.

Sigilam tava cu o folie de aluminiu si facem niste intepaturi sa nu se umfle in cuptor.

Dupa aprox 30 de minute la foc mediu se indeparteaza folia si se mai lasa 15 minute sa se "coloreze".
Et voila!

Se recomanda un vin alb sec la aceasta mancare ;)
Print Friendly and PDF

Cautati dupa Etichete

retete simple retete rapide pizza mancare italiana retete cu legume felicitari deserturi retete cu pui retete cu orez salata paine de casa retete prajituri reteta aluat retete cu vita snacks sos de smantana aluat de pizza deserturi rapide mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete cu ciuperci retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete retete cu spanac retete garnituri retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy bacon crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gogosi gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete cu miel retete cu nuca retrospectiva risotto rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tort tortellini turte de casa turte umplute varzari