marți, 24 martie 2015

Clătite americane

Când aveți pofta de clătite, încercați rețeta aceasta simpla, va asigur ca o sa va placa și o veți face mereu.
Compoziția conține:
200 g faina
3 oua
200 ml lapte
50 g unt topit
o linguriță de praf de copt
o pișcătură de sare
esență de vanilie
 Într-un bol, amestecam ingredientele uscate, faina, praful de copt și sarea, apoi adaugăm ouăle și amestecam pana se omogenizează adăugând și laptele putin câte putin. La final incorporam și untul topit, după care lăsăm compoziția 10-15 minute la frigider sa se odihnească.
Coacerea se face într-o tigaie non-aderenta, încinsă la foc mediu, în care punem cam jumătate de polonic de compoziție fix în mijloc și o lăsăm sa se formeze fără sa o mai atingem. In mod normal  20 de secunde sunt suficiente pe fiecare parte.
Încercat sa folosiți de fiecare data aceeași cantitate de compoziție pentru a avea clătite de mărimi egale.
Si asta e tot!
 Se servește cu sirop de arțar, dulcețuri sau ultima mea combinație preferata: unt de arahide cu miere de albine.
Succes!
Daca le încercați, aștept poze cu clătitele voastre pe pagina de Facebook a blogului
Dacă v-a plăcut, vă rog lăsați un comentariu, dați like, share, +1, tweet!

vineri, 20 martie 2015

Ostropel cu pulpe de pui și măsline

In vremurile mai friguroase, mâncărurile calde făcute la foc mic merg cel mai bine, iar eu astăzi va sugerez o porție de ostropel cu pulpe de pui și măsline, alături de o mămăliguță calda. 
Dupa cum se știe, aceste mâncăruri nu se pot face în cantități foarte mici, gen una-doua porții, nu vor fi niciodată gustoase, eu va prezint rețeta pentru 6-8 porții.
Ca ingrediente am folosit:
minim 6-8 pulpe de pui (minim o pulpa/porție)
2 cepe mari tocate mărunt
3-4 caței de usturoi tocati 
2 morcovi dați prin răzătoare
100-150 g măsline
100-150 g suc de roșii 
sare, piper, foi de dafin.
Oala în care vom face ostropelul o punem pe foc, adaugăm o o lingura de untura sau ulei și punem pulpele sa le coloram putin pe toate părțile, după care le scoatem deoparte. 
In aceeași grăsime vom vărsa legumele, le lăsăm sa se înăbușească un minut cu capacul pus, după care adaugăm, sare, piper, sucul de roșii, pulpele și apa pana aproape se acoperă.
Amestecam bine, iar la final aruncam măslinele și doua foi de dafin, acoperim cu capacul și lăsăm sa fiarbă la foc mic timp de o ora și jumătate. Astfel carnea va deveni frageda și se va desprinde ușor de pe os.
Se servește cald cu o mămăliguță fierbinte.
Succes!

Dacă v-a plăcut, vă rog lăsați un comentariu, dați like, share, +1, tweet!

joi, 19 martie 2015

Fasole cu cârnați

Salutare,
Nu știu voi, dar mie fasolea cu carnați îmi aduce aminte de vremurile de demult, iar când ma apuca nostalgiile, imediat ma gândesc la o porție de fasole cu carnați sau cu carne de porc sau vita.
Pentru o oala de fasole cu carnați, care are cam 8 porții, mai mult sau mai putin, am folosit
 o cutie de fasole alba conservata de 800 g
2 cepe potrivite tocate mărunt
2 morcovi dați prin răzătoare
o jumătate de ardei gras rosu tocat mărunt
doi caței de usturoi zdrobiți
150 ml suc de roșii
cam 3-4 carnați groși de casa, afumați, tăiați rondele
sare, piper, cimbru.
Prepararea este destul de simpla și fără chestii complicate, ideea este sa va pregătiți ingredientele înainte.
Pentru început punem oala pe foc și adaugăm o lingura de untura sau ulei, după care punem ceapa, morcovii, ardeii și usturoiul și le lăsăm sa se înăbușească pana se călesc putin și încep sa lase apa, iar pentru asta le punem și o linguriță de sare și acoperim cu un capac.
Apoi vărsăm peste ele cutia de fasole cu tot cu lichid, iar cu aceeași cutie mai adaugăm și niște apa pana aproape se acoperă. Adaugăm sucul de roșii, amestecam bine și lăsăm sa bolborosească vreo 5 minute cu capacul pus.
După cele 5 minute, adaugăm carnatul și condimentele, amestecam bine, după care acoperim oala și lăsăm sa stea la foc mic spre mediu cam o ora, amestecând din când în când.
La final, gustam pentru a verifica dacă mai trebuie asezonat și se servește cald cu o porție de murături.
Succes!
  
Dacă v-a plăcut, vă rog lăsați un comentariu, dați like, share, +1, tweet!

sâmbătă, 14 martie 2015

Salam de biscuiți

Salutare,
Îmi propusesem ieri sa fac niște caramele și pana la urma am dat de altceva, mult mai gustos și mai consistent, un salam de biscuiți.
Rețeta suna cam asa:
150 g zahar le punem într-o tigaie non aderenta, la topit, iar când nu mai observam urme de cristalizare, adaugăm 150 ml de smântâna lichida 30% sau lapte de țară integral. Amestecam cu o spatula de silicon pana se omogenizează și apoi mai adaugăm și 25 g de unt. Astfel am obținut o crema de caramel. Lăsăm sa se răcească un minut, după care presarăm peste, putina sare grunjoasa de mare.
Într-un bol, începem sa sfărâmăm cam 300-400 g de biscuiți digestivi, în bucăți mai mari și mai mici și adaugăm crema de caramel peste. Puteți folosi mai mult sau mai putin din aceasta cantitate, mai putin, va face salamul mai lipicios, dar cu gust și textura mai intensa de caramel, iar mai mult, va deveni mai crocant și mai aerat.
Se amesteca bine și se rulează într-un film de plastic sau o foaie de copt, și o dam la congelator pentru o ora.
Si asta e tot. De preferat este sa-l țineți în congelator pentru a-și păstra fermitatea și pentru a fi feliat cu ușurință. In plus, se conserva foarte bine și veți avea tot timpul un desert gata preparat în cazuri de urgenta.
Succes și pofta mare!
Dacă v-a plăcut, vă rog lăsați un comentariu, dați like, share, +1, tweet!

Cautati dupa Etichete

retete rapide retete simple pizza mancare italiana retete cu legume felicitari retete cu pui deserturi salata paine de casa retete cu orez retete prajituri retete cu vita reteta aluat snacks sos de smantana aluat de pizza mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale deserturi rapide piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mamaliga mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete de post tortilla aperitiv carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete cu ciuperci retete cu spanac retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie carnati de casa cheesecake chips ciabatta ciorba de varza ciorba de vita ciuperci prajite clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara pate de casa pate de pasare peste la gratar pigs in blankets piure pizza bianca pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete retete cu miel retete cu nuca retete garnituri rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tortellini turte de casa turte umplute varzari