duminică, 16 februarie 2014

Sectiune Noua pe Food, Quickly&Good - Retete de la prieteni


Salutare dragilor, 
Incep acest post prin a multumi fiecaruia dintre voi ca imi urmariti blogul.
Si ca sa il fac mai atractiv si interactiv am introdus, de astazi, o sectiune speciala, in care voi publica retetele facute de voi, reusite sau mai nereusite, nu conteaza, daca ati pus suflet in ele, gustul exista garantat!

Asa ca iesiti din anonimat si va invit sa ma acompaniati cu ideile voastre culinare.

Trimiteti retea sau retetele, daca aveti mai multe, pe adresa de mail: gaby.isro@gmail.com, impreuna cu descrierea (ingrediente, cantitati, mod de preparare, secrete) si macar o poza sau, de ce nu, un video (sau link la video) cu produsul.

La sfarsitul retetei voi publica numele si prenumele autorului sau nickname(porecla) + adresa de mail. Daca nu doriti acest lucru va rog sa specificati expres asta la sfarsitul mailului pentru a va respecta optiunea.

Link-urile la retete vor aparea si pe pagina de Facebook si Google+ a blogului.

Va doresc o duminica placuta si spor la gatit!

P.S. Daca nu e prea mare deranjul, va rog sa distribuiti link-ul acestei postari pe retelele de socializare unde sunteti inscrisi (Facebook, Twitter, Google+, MySpace etc.), poate aveti si prieteni/prietene care doresc sa-si publice retetele.

sâmbătă, 15 februarie 2014

Placinta cu varza

Salutare dragilor,
Sub influenta dorului de casa, am facut aceasta placinta, care place la multa lume, iar alta lume nici nu o suporta. Spun asta, pentru ca nici eu nu vroiam sa o vad cand mai mergeam pe la bunici pe la tara, insa acum nu ma mai satur de ea. 
Ingredientele nu sunt multe si deloc scumpe, poate de aceea este o reteta foarte populara la noi in tara.
Aluatul l-am facu cu:
380g faina alba
250ml apa calduta
o lingura buna de unt sau untura topita
o lingurita de zahar
o lingurita de sare
o lingurita de drojdie uscata
Puteti sa il faceti in masina de paine sau la mana, in felul urmator: in apa calduta se varsa sarea, zaharul drojdia si apoi faina, iar cand aluatul e aproape format, se toarna si untura sau untul topit. Se framanta bine vreo 15 minute si apoi se lasa in jur de o ora la crescut la loc ferit de curent si calduros.
Am observat ca daca il mai lasam cateva ore la frigider, devine mai fraged si mai usor de manevrat, peste noapte e si mai bine.
Dupa ce am facut aluatul, trecem la umplutura, care traditional este doar varza calita cu mirodenii, eu am decis sa o imbunatatesc putin, adaugand o ceapa rosie tocata, un catel de usturoi, o mana de costita afumata, si cateva ciuperci.
Varza murata sau acra cum se mai zice in alte zone ale tarii, se toaca marunt si se pune intr-un vas cu apa, pentru a mai scapa din sare si acreala. Apa o mai schimbam din cand in cand, in final cam dupa vreo 2-3 ore putem sa o stoarcem si sa o punem la calit. Dar inainte de a pune varza, calim putin costita afumata, apoi ceapa rosie, usturoiul si ciupercile, tocate marunt toate. Nu uitati sa condimentati cu sare, piper, cimbru si ce va mai place voua :) oricum, gustati in final, daca nu e bun de mancat asa, nu va fi bun nici in placinta.
Trecem la asamblare cu aluatul impartit in portii de marimea care o doriti, eu l-am facut in 3 parti, la cantitatile date.
Am intins aluatul foarte bine, pana ajunge la o grosime de maxim 3mm, o sa va dati voi seama la un moment dat cand e gata. Apoi ungem marginile cu ou batut si incepem sa imprastiem compozitia, care apropo, trebuie sa o lasati sa se racoreasca.
Rulam totul strans pana se formeaza niste cornuri ca in poza.
 Le ungem bine cu ou batut pentru luciu si rumeneala frumoasa, iar ca un bonus, presaram susan, mac sau chimen.
Da la cuptorul incins la 180-200 grade, cam 45 minute sau pana cand se rumenesc frumos.
In final trebuie sa arate asa.
Pofta mare si spor la gatit!

Cautati dupa Etichete

retete rapide retete simple pizza mancare italiana retete cu legume felicitari retete cu pui deserturi salata paine de casa retete cu orez retete prajituri retete cu vita reteta aluat snacks sos de smantana aluat de pizza mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale deserturi rapide piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete de post tortilla carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab mamaliga piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete cu spanac retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie cheesecake chips ciabatta ciorba de vita clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara peste la gratar pigs in blankets piure pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete retete cu ciuperci retete cu miel retete cu nuca retete garnituri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tortellini turte de casa turte umplute varzari