luni, 29 iulie 2013

Ciabatta

Ciabatta

Salutare,
Am incercat asta seara o reteta de ciabatta, acea paine plata italiana cu coaja crocanta si miez fraged cu bule. Nu stiu exact daca e reteta originala, dar am pus asa: 350g faina alba normala, 250ml apa calduta, vreo 3 linguri de ulei de masline, o lingurita de drojdie uscata, o lingurita de sare de mare grunjoasa, o lingurita de zahar brun. 
 Sa fiu sincer m-am folosit de masina de paine la facut aluatul si acelasi lucru va sfatuiesc sa-l faceti si voi, daca nu aveti masina de paine, orice fel de mixer sau malaxor de aluat, pentru ca in final iese un aluat foarte moale si este aproape imposibil de framantat la mana, plus ca trebuie mestecat foarte bine timp de vreo 15 minute pentru a forma bulele.
Se lasa o ora la dospit, iar dupa aceea se aseaza pe un blat bine prafuit cu faina. Presaram faina si pe aluat si il mutam intr-o tava unsa cu putin ulei sau cu o foaie de copt. 
Este indicat sa folosim o spatula lata din plastic cand il mutam in tava si ii dam forma specifica, pentru a nu-i strica bulele formate in urma cresterii, plus ca este foarte dificil de manipulat cu mana.
Ciabatta
Il mai lasam vreo 30 de minute la caldura sa mai creasca putin, apoi il dam la cuptorul incins la 220 grade, timp de 40-50 minute sau pana se rumeneste.
 
In poze sunt doua painici, una facuta seara, care nu a iesit prea bine, pentru ca nu am last-o sa cresca in tava suficient si una facuta a doua zi care a iesit aproape perfect.
Succes si pofta mare!

sâmbătă, 27 iulie 2013

Pizza la toaster oven

Salutare,
Nu am mai prezentat demult o pizza pe blog, iar asta pentru ca in situatia actuala nu am un cuptor normal, dar mi-am luat inima-n dinti si am facut una la un cuptor electric mic, cu tava 30x25 cm. Iata ce a iesit...
Reteta de aluat o aveti aici, iar ca topping am pus: un botz de mozzarella, un ardei verde, ardei kapia copti, in otet, carnati si jambon.


O seara faina!

luni, 22 iulie 2013

Salata cu ton

Salutare,
Nu stiu voi cum sunteti, dar mie cand mi-e foarte cald, nu prea imi mai arde de facut cine stie ce prin bucatarie.   
Asa ca, prepar repede o salata, iar de data asta, una cu ton, salata verde, masline verzi, codite de ceapa verde, un pic de chilli, ulei de masline, sare si piper.
O zi buna!

duminică, 21 iulie 2013

Quesadilla

Salutare,
Astazi va ispitesc cu o quesadilla, un fel de sanwich sud-american, intre lipii tortilla si ingrediente cam ca la pizza, fara sosul de rosii.
Pentru quesadilla va trebuie: lipii tortilla din grau (sunt si din porumb), niste branza sarata care se topeste, ardei gras rosu sau verde, porumb, ceapa verde, avocado, carne de pui/curcan sau alta carne slaba.
Intr-o tigaie incalzita, punem o lingura de ulei, asezam o tortilla si peste ea presaram toate ingredientele ce au fost maruntite in prealabil. Acoperim cu o alta tortilla si presam un pic cu toata palma, apoi cu ajutorul unui tocator sau a  unui platou intoarcem cu grija pe partea cealallta, completand cu putin ulei si o lasam pana se topeste branza, dar cu grija sa nu se arda tortilla, cam 1-2 minute pe fiecare parte.
Apoi o scoatem pe un tocator si cu un cutit o taiem in 4.
Se serveste neaparat cu o bere rece :)
Pofta mare!

joi, 11 iulie 2013

Piept de curcan cu sos de smântână cu curry

 Salutare,
Va prezint o reteta foarte gustoasa, putin spre dietetica, ce nu e greu deloc de facut si merge aproape la orice ora din zi.

Ingrediente pentru doua portii:
cam 300g piept de curcan
cam 200-300ml smantana lichida, in functie de cat sos doriti
o lingurita de curry
sare si piper dupa gust
cam o cana orez pentru garnitura, de preferat basmati ca sa iasa bob cu bob.
 Mod de preparare:
Pentru inceput, punem orezul la fiert pentru ca ia cel mai mult timp dintre toate sa se faca(eu il pun la masina de aburi si uit de el vreo 10-15min). 
Apoi intr-o tigaie incinsa cu o lingura de ulei, asezam pieptul de curcan taiat cubulete si il lasam sa se rumeneasca usor, dupa care adaugam smantana lichida, iar apoi curry-ul, sarea si piperul.
Lasam sa bolboroseasca totul timp de vreo 5 minute, cat sa se ingroase putin sosul si asta e tot. Intotdeauna gustati inainte sa vedeti daca mai trebuie asezonat cu ceva.
Apoi intr-o farfurie asezam orezul cu o mica adancitura la mijloc in care vom pune carnea cu sosul.
Pofta mare!
PS: pentru ca pieptul sa iasa mai aromat si mai picant, puteti pune la marinat ,cu o zi inainte, pieptul taiat cubulete si masat cu un strop de ulei de masline si putin amestec de condimente tandori (se gaseste in majoritatea supermarketurilor mari).

Cautati dupa Etichete

retete rapide retete simple pizza mancare italiana retete cu legume felicitari retete cu pui deserturi salata paine de casa retete cu orez retete prajituri retete cu vita reteta aluat snacks sos de smantana aluat de pizza mancare romaneasca pui la cuptor retete cu curcan retete cu porc mancare chinezeasca mancare traditionala mic dejun reteta de paste reteta omleta retete cu peste caramel cereale deserturi rapide piure de cartofi reteta de supa aluat de paine bruschete concursuri glazura de ciocolata mancare americana mancare turceasca penne pilaf retete de post tortilla carpaccio de somon chec aperitiv clatite gratar de porc hamburger inghetata kebab mamaliga piure de avocado polenta pui cu smantana quiche retete cu spanac retete gustari reci salsa saratele smoothie sos de usturoi spaghetti supa supa crema tzatziki varza calita varza murata Ostropel de pui Sushi aluat de cozonaci aluat de saratele aluat de tarta aperitiv ardei umpluti baclava baklava bors de pui branza cu smantana brezels brownie cheesecake chips ciabatta ciorba de vita clatite americane cookies cornulețe couscous covrigi cozonaci cozonaci cu ciocolata crema de caramel crema de zahar ars creme desert creveti crispy strips cupcake curry dulceata ecuisine fasole batuta fasole cu carnati fasole frecata fast food fleur de sel gustare halvita cu nuci iahnie de fasole limonada maioneza maki makizushi mancare indiana mancare japoneza mancare libaneza mancare mexicana masina de paine mazare cu carnati muffins orez cu legume organe de pui ou poche pachetele cu branza pancakes pandispan paris parmentier paste carbonara peste la gratar pigs in blankets piure pizza bolognese pizza cu mici pizza pe lipie placinta placinta cu varza pui gratinat quesadilla rasol de vitel reteta calzone reteta chiftelute reteta clatite reteta cu creier reteta papanasi reteta tocanita retete retete cu ciuperci retete cu miel retete cu nuca retete garnituri rulouri rulouri cu carnati salam de biscuiti salata caprese salata cu ton salata de ardei copti salata de fructe salata de sfecla salata de varza sandwich sarmale snitele de pui somon afumat sos pentru peste suc natural supa cu ciuperci supa de pui supa de vita tabouleh taietei de casa. tarta cu fructe tarta cu mere tarta cu rosii tocana de cartofi tocana de vitel tocanita lancashire tortellini turte de casa turte umplute varzari